Αντιδράσεις για το κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών στην Ήπειρο

Η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να αναστείλει τη λειτουργία των καταστημάτων της σε Κόνιτσα και Φιλιάτες προκαλεί μεγάλες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας με επιστολή του στην διοίκηση της Τράπεζας ζητά να διατηρηθεί η λειτουργία του υποκαταστήματος, ενώ στην Κόνιτσα το Δημοτικό Συμβούλιο διαφωνεί του με το κλείσιμο του καταστήματος και ζητά «να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή και να αναθεωρηθεί η πρόθεσή για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Κόνιτσα».

Ο Δήμος Κόνιτσας στο ψήφισμα του αναφέρεται επίσης στην ποιότητα ζωής των «ακριτών κατοίκων της περιοχής, που επιμένουν να φυλάνε “Θερμοπύλες” στην παραμεθόριο».

Το κλείσιμο καταστημάτων της Εθνικής έρχεται σε συνέχεια ανάλογης διαδικασίας που έχει ξεκινήσει και η Τράπεζα Πειραιώς η οποία κλείνει και αυτή ανάλογο αριθμό καταστημάτων σε άλλες απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου.

Όπως δηκτικά σχολιάζουν πηγές με γνώση της τραπεζικής αγοράς, οι αντιδράσεις Δήμων και βουλευτών γίνονται «για την τιμή των όπλων», διότι τα στελέχη των τραπεζών που αποφασίζουν στις διοικήσεις στην Αθήνα ουδόλως ενδιαφέρονται για αντιδράσεις και μικρές απομακρυσμένες περιοχές, παρά μονό για δείκτες κερδοφορίας…

 

Tags: