Ανακοίνωση του τομέα Παιδείας της ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων για την κατάσταση στην Παιδεία

Νέα Δημοκρατία, Ν.Δ. logo«Η έκθεση της Κομισιόν για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, κυρίως, τα δύο τελευταία χρόνια είναι καταπέλτης. Τη στιγμή που η Παιδεία μας αποτελεί μέρος της εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής, η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον ουσιώδη και καθοριστικό ρόλο της.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι επιδόσεις των νέων σε ανάγνωση και μαθηματικά θεωρούνται απογοητευτικές, οι εκπαιδευτικοί μας είναι γηρασμένοι και κακοπληρωμένοι, ο νέος τύπος ολοήμερων σχολείων κρίνεται ανεπαρκής και η τριτοβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζει στασιμότητα, ενώ ταυτόχρονα έχει περιοριστεί σημαντικά η αυτονομία της. Γι’ αυτό ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση την επανεκκίνηση των μεταρρυθμίσεων στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες, καθώς τα προηγούμενα χρόνια κάποιες «πάγωσαν» ή άλλες απέτυχαν λόγω πολιτικής ατολμίας.

Μεταρρυθμίσεις, όπως η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με αντικειμενικά κριτήρια και η αναδιάταξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όμως, ήρθε ο καιρός να έρθουμε σε ρήξη με το παρελθόν και να διορθώσουμε τις παθογένειες που ταλανίζουν την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, αν πραγματικά θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δημοκρατικά υγιή χώρα που θα εξασφαλίζει σε όλους τους νέους ισότιμη μόρφωση και ίσες ευκαιρίες για εργασία».

 

Tags:

, , , , , ,