Ανακοίνωση Γραμματείας Παιδείας ΑΝ.ΕΛΛ. για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία

ANELΕίναι κουραστικό να υποχρεωνόμαστε να απαντάμε σε ανυπόστατα δημοσιεύματα ή σε ανακριβείς (αλήθεια, γιατί;) ειδήσεις.

Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε, ως οφείλει κάθε χρόνο, εγκύκλιο Λειτουργίας των Σχολείων. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή εγκύκλιος, για πρώτη φορά, ήταν σαφέστατη, ακριβέστατη και διεξοδική, δίνοντας, μέσω συνδέσμων, άμεση πρόσβαση στη σχετική νομοθεσία. Κάποιοι, φαίνεται, δεν την διάβασαν σωστά και συμπέραναν ότι καταργήθηκε η Πρωινή Προσευχή.

Σας προσκαλούμε, για του λόγου του αληθές, να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο αλλά και το ΠΔ 201/98, άρθρο 13, παρ. 5, εδαφ. α και β και παρ.10, εδαφ. 6.

Θα διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασιν, ότι η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ συνεχίζεται κανονικά και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθώς και τα θέματα που αφορούν την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας.

Είναι λυπηρό, εκπαιδευτικοί που γνωρίζουν ότι όλα εκπορεύονται από το ΠΔ201/ 98 να παρερμηνεύουν επίσημες εγκυκλίους, είτε λόγω αμέλειας είτε με δόλιες σκοπιμότητες.

Για πρώτη φορά, μετά πάρα πολλά χρόνια, η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τα βιβλία στα σχολεία και τους μόνιμους εκπαιδευτικούς στη θέση τους. Αυτή η επιτυχία δεν υποβαθμίζεται με κανένα τρόπο.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε παρόντες και εγγυόμαστε την συνέχιση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

 

Tags:

, , , ,