Αλλεπάλληλες συσκέψεις για τον κορωνοϊό – Τι εξετάζεται για μέτρα και Lockdown

Αλλεπάλληλες συσκέψεις του πρωθυπουργού με την Επιτροπή Ειδικών του Υπουργείου Υγείας διεξάγονται από χθες, μετά την εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων κορωνοϊού που έφτασαν τα 865 κατά τη χθεσινή ημέρα, ενώ στις 12.30 θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα χωρίς να υπάρξει αναβολή, ώστε να περιοριστεί η διασπορά, αλλά και να αποφευχθεί ένα lockdown στις μεγάλες πόλεις, καθώς -όπως τονίζεται- «οικονομία και κοινωνία πρέπει να μείνουν ανοιχτές». Ωστόσο «η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί και να μπορέσει να αντέξει και το σύστημα υγείας», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Στο τραπέζι βρίσκονται αρκετές προτάσεις, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες στις πορτοκαλί περιοχές (στην κατηγορία αυτή είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη). Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που υπήρξε για απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ φαίνεται ότι απορρίπτεται, όπως και η πρόταση για κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση από χθες, μόλις γύρισε από την Κύπρο, ενώ το πρωί είχε τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους και πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία ακόμα τηλεδιάσκεψη στις 12.30 με τους περιφερειάρχες της χώρας για τον καλύτερο συντονισμό όλων στο θέμα. Σημασία δίνεται πάντως στην πιστή τήρηση των μέτρων, αλλά στους ελέγχους, οι οποίοι έχουν εντατικοποιηθεί.

 

Tags: