Αγώνας σκοποβολής από τον Α.Ο. ΜΠΟΥΝΤΟ

Ένας σημαντικός αγώνας σκοποβολής πιστολίου IPSC διοργανώθηκε από τον Α.Ο. ΜΠΟΥΝΤΟ σε συνεργασία με την Σκοπευτική Ομοσπονδίας Ελλάδος και το ΓΕΕΘΑ. Στο σκοπευτήριο του Ομίλου που βρίσκεται στο Στρατόπεδο Κατσιμήτρου, τελέστηκε αυτός ο μεγάλος διήμερος αγώνας στον οποίο συμμετείχαν όλοι οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενεργοί και απόστρατοι.

Από τις ένοπλες δυνάμεις συμμετείχαν άνδρες και γυναίκες από τον Ελληνικό Στρατό, Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό. Από τα Σ.Α. Συμμετείχαν από την Ελληνική Αστυνομία το Λιμενικό Σώμα και την Πυροσβεστική. Σημειωτέον ότι με τις ομάδες του Ελληνικού Στρατού συμμετείχαν και στελέχη της Εθνοφυλακής.

Βάσει προκήρυξης ήταν δυνατή και η συμμετοχή πολιτών , οι οποίοι αποτελούσαν ξεχωριστή κατηγορία έτυχαν ξεχωριστής βραβεύσεως. Όλοι οι συμμετέχοντες ένστολοι είτε πολίτες έπρεπε να είναι εν ενεργεία σκοπευτές με ταυτότητα σε ισχύ της ΣΚ.Ο.Ε. Μετά από μεγάλο ανταγωνισμό η κατάταξη των τριών πρώτων ομάδων διαμορφώθηκε ως εξής.

 1. Ελληνικός Στρατός
 2. Ελληνική Αστυνομία
 3. Εθνοφυλακή

Στις ατομικές διακρίσεις ξεχώρισαν οι παρακάτω ένστολοι σκοπευτές του Α.Ο. ΜΠΟΥΝΤΟ

 • Σαράτσης Θεόδωρος 2οςPRODUCTIONseniorΕφ.Λ/χίας  EΘΝΟΦΥΛΑΚΗ
 • Ζαφειρίδης Μιχαήλ 3οςPRODUCTIONsenior Εφ. Τχης EΘΝΟΦΥΛΑΚΗ
 • Λυμπίκης Κωνσταντίνος 2οςCLASSICsenior Ταξίαρχος Ε.Α. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
 • Τσιάβος Γεώργιος             3οςCLASSICseniorΕφ.Λ/χίας EΘΝΟΦΥΛΑΚΗ

Και από τους πολίτες σκοπευτές του Ομίλου

 • Τσουποροπούλου Ελένη      1ηSTANDARDLADY
 • Βασιλάτου Μαρία – Λίνα     2ηSTANDARDLADY
 • ΚόκκορηΒάια                         2ηPRODUCTIONLADY
 • ΔέδεςΝικόλαος                     1οςPRODUCTION JUNIOR

Ο θεσμός των Πανελλήνιων Αγώνων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, είναι σχετικά νέος , μόλις ο τρίτος που διοργανώθηκε, αλλά δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτε τα χαρακτηριστικά των Πανελληνίων αγώνων σκοποβολής που αποτελούν αγωνιστικές εκδηλώσεις  της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας με παράδοση.

 

Tags: