Αεροπειρατεία στη Λάρνακα: Αίσιο τέλος – Παραδόθηκε ο δράστης

Σήμερα το πρωί στην Κύπρο αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, τύπου Airbus, με 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα τέθηκε υπό τον έλεγχο αεροπειρατή, ο οποίος ζήτησε την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αμέσως μετά την απογείωση του στις 8 το πρωί, βρέθηκε υπό τον έλεγχο ενός αεροπειρατή ο οποίος ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθύνει το σκάφος προς την Κύπρο.

Λίγο μετά την προσγείωση στη Λάρνακα στις 08:50, ο αεροπειρατής επέτρεψε σε όλες τις γυναίκες και τα παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβασθούν και κράτησε στο αεροσκάφος μόνο τους άνδρες.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που επέβαιναν στο σκάφος, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου, στο αεροσκάφος σε αεροπειρατεία βρίσκονται οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί επιβάτες του αεροσκάφους.

Μέχρι στιγμής ο αεροπειρατής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μην πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες. Ισχυρή δύναμη της αντιτρομοκρατικής μονάδας, πάντως, βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει κλείσει και οι πτήσεις διοχετεύονται στην Πάφο.

UPD ΏΡΑ 15:02 : Αίσιο τέλος υπήρξε τελικά στην αεροπειρατεία. Παραδόθηκε χωρίς προβλήματα ο αεροπειρατής στην Κύπρο.

Πηγή: rizopoulospost.com

 

Tags:

, , , ,