Α. Τσίπρας: ‘Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς’

Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι και πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς» είπε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας εξερχόμενος από την συνάντηση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας. Ο πρωθυπουργός, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την τουρκική προκλητικότητα, προκειμένου να συντονιστούν για τις επόμενες κινήσεις τους. Αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος, ενημερώνει τους Ευρωπαίους ΥΠΕΞ για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο.

Στην συνάντηση εξετάστηκαν ενδελεχώς οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Κύπρου θα συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε η επόμενη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταλήξει ακόμη και σε κυρώσεις κατά τις Τουρκίας, αν επιβεβαιωθούν οι τουρκικές ενέργειες για γεώτρηση στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι κράτος μέλος της ΕΕ, όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο στην περιοχή, «να γνωρίζει ότι θα έχει συνέπειες».

πηγή: ert.gr

 

Tags: