Σκληρή μάχη με τις φλόγες σε Λουτράκι και Ζάκυνθο

Μάχη σε πολλά μέτωπα, σε αντίξοες συνθήκες καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι, δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου, με το μέτωπο να έχει επεκταθεί στα Γεράνια όρη. Συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ την προσπάθεια συνδράμουν μηχανήματα του στρατού, εθελοντές και υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Μεγάλη πυρκαγιά τις τελευταίες ώρες μαίνεται στα χωριά Κερί και Αγαλάς στη Ζάκυνθο.

Νωρίτερα, σε φάση υλοποίησης βρισκόταν σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ενώ είχε εκκενωθεί προληπτικά και ξενοδοχειακή μονάδα ύστερα από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 111 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 5 ομάδες πεζοπόρο. Νωρίτερα συνέδραμαν από αέρος και 3 αεροσκάφη. Οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι άγγιζαν τα 6 μποφόρ και κατάφεραν να διασπάσουν το αρχικό μέτωπο σε περισσότερα.

Σε εξέλιξη ακόμη μια πυρκαγιά, σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή, του δήμου Ηλιδας στο νομό Ηλείας. Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές σε Μέγαρα, Πύλο Μεσσηνίας, Νικόπολη Πρέβεζας και Λουρδάτα Κεφαλονιάς.

 

Tags: