8 κρούσματα κορωνοϊού στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος (πρ. Ανιάτων) – Ασυμπτωματικά τα 6

Κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ίδρυμα Νεομάρτυς Γεώργιος (πρώην Άσυλο Ανιάτων), το οποίο βρίσκεται υπό τη διοικητική εποπτεία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου.

Μέσα σε 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν στο Ίδρυμα 8 κρούσματα ενώ αναμένονται αποτελέσματα από ελέγχους σε εργαζόμενους στη δομή. Οι εργαζόμενοι ελέγχθηκαν ήδη με ταχεία τεστ (rapid tests) τα οποία ήταν αρνητικά στο σύνολό τους, ωστόσο αναμένονται αποτελέσματα από έλεγχο PCR.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά το πρώτο κρούσμα αφορούσε φιλοξενούμενο στο Ίδρυμα άνω των 60 ετών, ενώ το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονής πρωτοχρονιάς, επιβεβαιώθηκαν άλλα δύο θετικά κρούσματα. Οι τρεις φιλοξενούμενοι του ιδρύματος διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης και βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Αργότερα έγινε γνωστό ότι τα κρούσματα είναι οκτώ, από τα οποία τα έξι πλήρως ασυμπτωματικά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση εργάζεται συστηματικά  για τον περιορισμό του ιού στη Μονάδα με απολυμάνσεις, δημιουργία ειδικών χώρων για τα θετικά περιστατικά, άλλων χώρων για τα ύποπτα που θέλουν ακόμη παρακολούθηση και άλλων για όσους ωφελούμενους αναμένουμε αποτελέσματα, ενώ έχει ήδη θέσει περιορισμούς στον αριθμό των εργαζομένων.

Όλοι οι εργαζόμενοί μας ανεξάρτητα από το ότι τα δείγματά τους είναι αρνητικά οφείλουν να τεθούν σε αυτοπεριορισμό ακόμη και ως προς τους  οικείους τους, προκειμένου να ξαναελεγχθούν το επόμενο διάστημα και να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Εργαζόμαστε συστηματικά και εντατικά για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που προέκυψαν και σας γνωρίζουμε ότι οι 6 ωφελούμενοι από τους 8 είναι ασυμπτωματικοί και καλά στην υγεία τους προς το παρόν, ενώ οι άλλοι 2 εμφανίζουν ελαφρά συμπτώματα. 

Απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για τη σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης από όλους μας και προσωπική υπευθυνότητα το επόμενο διάστημα, μέχρι να περάσει το διάστημα ασφαλείας που απαιτείται. Κανείς δεν επαναπαύεται».

 

Tags:

, , , , , , ,