497 ελληνικές ακτές κέρδισαν Γαλάζια Σημαία – Στη 2η θέση η Ελλάδα παγκοσμίως

Τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη σε Γαλάζιες Σημαίες, ανάμεσα σε 47 χώρες, κατέχει η Ελλάδα για το 2020 με 497 βραβευμένες ακτές, δηλαδή το 13% του συνόλου. Βραβεύτηκαν επίσης 14 μαρίνες και έξι τουριστικά σκάφη. Σε επίπεδο Περιφερειακών Ενοτήτων, η Χαλκιδική αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά πρώτη, με 94 Γαλάζιες Σημαίες.

Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται η εξαιρετική ποιότητα υδάτων που έχουν οι ελληνικές ακτές και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες. Παράλληλα διασφαλίζονται τα κριτήρια υγιεινής και η προστασία της δημόσιας υγείας, όπως επισημαίνει η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης σε μήνυμα του τόνισε μεταξύ άλλων ότι φέτος «οι Γαλάζιες Σημαίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό, συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα. Όλοι όσοι δουλεύουμε για τον ελληνικό τουρισμό, θα έλεγα όλοι οι Έλληνες χαιρετίζουμε τις φετινές βραβεύσεις του Προγράμματος Γαλάζια Σημαία σαν ένα σύνθημα, ότι ο αγώνας για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας έχει ξεκινήσει«.

 

Tags:

,