Θ. Μπέγκας για Ιόνια Οδό και Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Χρειάζεται να δούμε σε νέα βάση το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων
Θετικές οι εξελίξεις για την Ιόνια

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΘετικές χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, τις εξελίξεις που αφορούν στην Ιόνια Οδό, μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την αποδέσμευση του στρατοπέδου στο Αυγό. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπό τον Υπουργό, όσο και στις δηλώσεις του που ακολούθησαν, έθεσε το θέμα του σχεδιασμού που απαιτείται για το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, στη βάση των νέων δεδομένων που θα δημιουργήσει η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Όπως υποστήριξε θα πρέπει ο μελλοντικός σχεδιασμός να αντιμετωπίζει το Αεροδρόμιο ως τη βάση του τουριστικού προορισμού και κυρίως του εισαγόμενου.

«Είναι θετικό το ότι λήγει η υπόθεση του στρατοπέδου και προχωράει το ‘μέτωπο’ της Ιόνιας Οδού προς την περιοχή μας. Μας ενδιαφέρει άμεσα ως Δήμος, καθώς η Ιόνια και η Εγνατία είναι τα δύο μεγάλα οδικά έργα υποδομής που δημιουργούν νέα δεδομένα για το Λεκανοπέδιο», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Παράλληλα όμως έθεσε επιτακτικά το θέμα του Αεροδρομίου, εξηγώντας πως, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η Ιόνια Οδός και τα έργα στο Αεροδρόμιο θα ολοκληρώνονται περίπου την ίδια χρονική περίοδο. Όταν το ταξίδι Αθήνα- Γιάννενα θα γίνεται σε 3,5 ώρες, το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων -που είναι επικεντρωμένο σε αυτή τη γραμμή- θα πέσει σε μαρασμό. Όταν το Ελληνικό Δημόσιο δαπανά ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για το έργο του Αεροδρομίου.

«Πρέπει άμεσα να συμφωνήσουμε σε αυτό που επίμονα λέμε εμείς: ο σχεδιασμός θα πρέπει να γίνει αντιμετωπίζοντας το Αεροδρόμιο ως τη βάση του τουριστικού προορισμού και κυρίως του εισαγόμενου από το εξωτερικό», υποστήριξε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Ξεκαθάρισε ότι «ο Δήμος δεν καταφεύγει σε δηλώσεις «κορώνες», αλλά ετοιμάζουμε μια πολύ συγκεκριμένη και ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη του Αεροδρομίου»

Ο κ. Μπέγκας επεσήμανε την υποχρέωση πλέον της Υ.Π.Α. να δώσει «μια πολύ καθαρή απάντηση για τις εγκαταστάσεις ροδιοβοηθημάτων».

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply