• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ντροπή και αίσχος να λένε ότι παρακολουθώ υπουργούς – Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας

by Epirus News
08/11/2022
in Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κύριο Θέμα
48
SHARES

«Πρόκειται περί ενός απίστευτου ψέματος», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento και την κατάθεση στον Άρειο Πάγο του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη για το θέμα των παρακολουθήσεων. Ο τελευταίος έκανε λόγο για ένα «ενιαίο εγκληματικό κέντρο» και ζήτησε την ενοποίηση των πέντε εν εξελίξει ερευνών για τις υποκλοπές.

«Δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές, δηλώνει ο πρωθυπουργός, παραπέμποντας για μια ακόμη φορά σε εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω των ισχυρών πιέσεων που ασκούνται προς το Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση των υποκλοπών, κάνει λόγο για «απίστευτα ψέματα, χωρίς πραγματικά στοιχεία» και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει «να βυθίσει τη χώρα στη λάσπη», ενώ εξαγγέλλει νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση της χρήσης παράνομου λογισμικού.

Για τις παρακολουθήσεις: «Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο»

«Υπάρχει άραγε Έλληνας, που να πιστεύει, που να πιστεύει πως παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών και τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς κανένα στοιχείο και καμία απόδειξη; Αυτό είναι ντροπή και αίσχος» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε πως ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, θα αποδειχθεί εθνικά επικίνδυνος, εάν δεν προσκομίσει στοιχεία στην Δικαιοσύνη για τα στοιχεία, που φιλοξενεί η εφημερίδα του. «Δεν γίνεται η πολιτική αντιπαράθεση να πέφτει σε αυτό το επίπεδο, ουδέποτε ισχυρίστηκα πως δεν υπάρχει παρακολούθηση, και κέντρο, που χειρίζεται το κακόβουλο λογισμικό predator, αλλά είναι πολύ διαφορετικό αυτό, από το να κατηγορεί κάποιος τον πρωθυπουργό ότι ενορχηστρώνει αυτήν την παρακολούθηση. Δεν γνωρίζω από ποιον γίνονται οι παρακολουθήσεις, πρέπει να το μάθουμε, δεν είναι η ΕΥΠ, που χειρίζεται κακόβουλα λογισμικά και εγώ δεν έχω καμία ανάμειξη» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα, που θα απαγορεύσει ρητά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη»

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι βρίσκεται πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη τονίζοντας ότι η στρατηγική του είναι να βουλιάξει τον τόπο στη λάσπη. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συκοφαντίες και παρομοίασε τη συγκεκριμένη υπόθεση με την υπόθεση της Novartis λέγοντας χαρακτηριστικά: «η ίδια υπόθεση, σου πα μου πες, την ίδια ιστορία βλέπουμε με τους ίδιους υποκινητές» Σημείωσε, δε, πως ακόμη ένας στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η διασπορά διχόνοιας στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και προκάλεσε τον κ. Τσίπρα να πάει στη Βουλή και να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, για να πάρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, εκκωφαντική απάντηση από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ερωτηθείς σχετικώς, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν αποδέχεται τις προϋποθέσεις, που έθεσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, όπως είπε ο ίδιος, κατηγορώντας τον ότι αμφισβητεί ένα από τα σημαντικότερα κεκτημένα της Μεταπολίτευσης, αυτό της ομαλής εναλλαγής στην εξουσία. «Ακολουθεί την ίδια τακτική με τους λαϊκιστές σε άλλα μέρη του κόσμου», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και επέμεινε: «Υποχρέωση μου είναι να οδηγήσω την χώρα με ασφάλεια προς τα εμπρός και να μην επιτρέψω να βουλιάξει στο βούρκο».

«Οι εκλογές θα γίνουν το 2023, όπως το έχω πει»

Σε ερώτηση, δε, κατά πόσον επισπεύδονται οι πολιτικές εξελίξεις απήντησε πως «οι εκλογές θα γίνουν όπως το έχω πει το 2023, στο τέλος της τετραετίας» προειδοποιώντας ότι «δεν θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από επαγγελματίες εκβιαστές, η χώρα έχει σύνταγμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε εκ νέου πως «κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να εξιχνιάσουμε αυτήν την ιστορία δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, τεχνικά δεν είναι τόσο απλό».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, ερωτηθείς σχετικώς, ότι δεν πιστεύει στην απλή αναλογική και πως αυτή είναι μία «βόμβα αστάθειας». Εξέφρασε δε, την αισιοδοξία του ότι από τις δεύτερες κάλπες μπορεί να προκύψει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, όπως είπε, δεν θα είναι μονοκομματική. «Μπροστά ή πίσω είναι το δίλημμα, τίποτε από όσα έχουμε επιτύχει δεν είναι δεδομένο» είπε.

Για την υπόθεση Πάτση: «Προφανώς η διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προβληματική»
Αναφορικά με την υπόθεση Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως «προφανώς η διαδικασία επιλογής στο συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προβληματική» προαναγγέλλοντας πως στο μέλλον θα διασφαλιστούν αυστηρότερα φίλτρα. Τάχθηκε, μάλιστα, υπέρ της αναμόρφωσης του συστήματος πόθεν έσχες στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του.

Για την αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού: «Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους»

Σε ό,τι αφορά στις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε που ήταν η εγκληματική οργάνωση στην οποία αναφέρθηκε ο ερυθρόλευκος παράγοντας, όταν η ομάδα κατακτούσε με ευδιάκριτες διαφορές το πρωτάθλημα τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι «κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους τους, κάποιοι θεωρούν πως επειδή έχουν μία ομάδα, ή επειδή ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή και τα δύο ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση και να υπονομεύουν. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως οι ρόλοι του καθενός είναι απολύτως ξεκαθαρισμένοι: η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση, εκλεγόμαστε από το λαό, θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην πρόοδο της χώρας, δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι. Άρα το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε και γινόμαστε αντικείμενα εκβιασμού και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά».

«Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε έρευνες για φυσικό αέριο»

Αναφερθείς στα εθνικά θέματα και δη τα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε πως δεν μπαίνει σε μία λογική καθημερινής φραστικής αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας με στιβαρότητα και σαφήνεια, τα είπα στον κ. Ερντογάν και στην Πράγα, όλο αυτό έχει και μία εσωτερική διάσταση εν όψει των τουρκικών εκλογών, υπάρχει, ωστόσο και αναθεωρητισμός, ο οποίος απαντάται με αυστηρότητα και συνέπεια μέσω του Διεθνούς Δικαίου, της οικοδόμησης συμμαχιών και της ενίσχυσης της αποτρεπτικής μας δυνατότητας.

Για πιθανή επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «θα το κάνουμε όποτε και όταν το κρίνουμε, τη στιγμή, που θα το κρίνουμε» συμπληρώνοντας ότι «όλοι αυτοί που μας ασκούν κριτική δεν έχουν κάνει τίποτε επ αυτού».

Για το τουρκολιβυικό μνημόνιο σημείωσε πως ουδείς το αναγνωρίζει και επιβεβαίωσε πως η Αθήνα θέλει να κάνει άνοιγμα προς τη Λιβύη για να οριοθετήσουμε τη μεταξύ μας ΑΟΖ, ώστε να διερευνήσουμε την προοπτική από κοινού εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πόρων με τη Λιβύη.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα, σε μία – δύο ημέρες, όπως είπε χαρακτηριστικά, ξεκινούν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την exxon mobil, κάτι, που θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε, δε, ότι ματαιώνεται η διαδικασία πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθώς εξ αιτίας της μεγάλης στρατηγικής του σημασίας κρίθηκε πως πρέπει να παραμείνει υπό τον έλεγχο του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά στη θέση της χώρας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η στάση μας υπέρ του αμυνόμενου στέλνει μήνυμα σε όλους όσοι διατηρούν αυτοκρατορικές φαντασιώσεις.

πηγή: ertnews.gr

Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

Τραγικός επίλογος για τον 81χρονο που αναζητούνταν – Βρέθηκε νεκρός στο δάσος

14/09/2025
Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο για τον Καύσωνα – Καμίνι διαρκείας η χώρα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα Βορειοδυτικά!

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα με εξαίρεση τη Δευτέρα

14/09/2025
Ιόνια οδός: Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τη λειτουργική ολοκλήρωση (video)

Γιάννενα: Νέοι δρόμοι, Νέο Αεροδρόμιο, Μοναδικός Προορισμός

14/09/2025
Μέτρα τροχαίας & επιστροφή πινακίδων οχημάτων ενόψει εορτασμού 15αύγουστου

Aυστηρότερες ποινές και τσουχτερά πρόστιμα στον νέο ΚΟΚ – Σε ισχύ από σήμερα

13/09/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Ιωάννινα: Συνελήφθη για κλοπές από ηλικιωμένους

13/09/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

“Επιθεση” στη Δημοτική Αρχή από την Παράταξη “Νέα Εποχή” για το χώρο ογκωδών

12/09/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar