Απόψε η Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Όλες οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο

Ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι απόψε το βράδυ σε όλη την Ήπειρο με διάφορες αξιόλογες εκδηλώσεις και δρώμενα:

Άρτα

  • Πανσέληνος, σελήνη, φεγγάριΑύλειος χώρος Παρηγορήτισσας – Μουσείο Γλυπτοθήκη: Μουσική εκδήλωση με τοπικά μουσικά συγκροτήματα.
  • Κάστρο της Άρτας, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση χορωδιών του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μακρυγιάννης» και της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης

Θεσπρωτία

  • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας: Μουσική Εκδήλωση
  • Αρχαιολογικός χώρος Ελέας: Μουσική Εκδήλωση με σύνολο κιθάρας. Συνδιοργάνωση με το Δήμο Σουλίου

Ιωάννινα

  • Αρχαιολογικός χώρος ακρόπολης Μεγάλου Γαρδικίου: Μουσική παράσταση σε συνεργασία με το Δήμο Ζίτσας, με έντεχνη ελληνική μουσική από το συγκρότημα «ΕΜΜΕΛΟΝ» στο άνω πλάτωμα της ακρόπολης. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00.
  • Αρχαιολογικός χώρος Δωδώνης: Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός από 20:00 έως 24:00 και θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Αντιγόνης Κατσούρη: «Τραγούδια του Φεγγαριού» θα ερμηνεύσει η Αντιγόνη Κατσούρη απόψε στο Νέο Δημοτικό Γήπεδο της Δωδώνης. Τη συναυλία διοργανώνουν ο Δήμος και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης. Η γνωστή ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα ρεπερτόριο που διανθίζεται από επιλεγμένα τραγούδια συνθετών όπως οι Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Χατζής, Μικρούτσικος, Πλέσσας, Κραουνάκης, Αλεξίου, Loreena McKennit, Nino Rota κλπ., καθώς και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία, τα οποία έχουν ως κοινό παρονομαστή το φεγγάρι. Θα την συνοδεύσουν ο Θοδωρής Λυκουρόπουλος στο βιολί και ο Βασίλης Καραχούτης στο κοντραμπάσο. Ώρα έναρξης 8.30 μ.μ.. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
  • Κάστρο Ιωαννίνων / Ακρόπολη Ίτς Καλέ: Συναυλία “Αφιέρωμα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι με τον Ηλία Λιούγκο και τη Σοφία Αβραμίδου” σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών.

Πρέβεζα

Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης: Το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό από 08:00 έως 22:00.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply