Ανακοίνωση της Τ.Ο. Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ

ΙωάννιναΗ Τ.Ο. Μαθητών Ιωαννίνων της ΚΝΕ οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας για την τράπεζα θεμάτων σήμερα Πέμπτη 10 Ιούλη στις 11 πμ στη β’θμια εκπαίδευση Ιωαννίνων.

Στο κάλεσμα της η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους που αγανακτούν με την κατάσταση που διαμορφώνεται μέσα και έξω από τα σχολεία, σε όλους εκείνους που τα όνειρα και οι ανάγκες τους δε χωράνε στα πλαίσια αυτού του συστήματος.

Το «Νέο Λύκειο» αποδείχτηκε στην πράξη πως είναι ένα σχολείο ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, ταυτισμένο με το τεράστιο κόστος για τους γονείς, με την παπαγαλία, το άγχος γα το μέλλον, το τρέξιμο. Η τράπεζα θεμάτων ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Τι σημαίνει και πρακτικά «Νέο Λύκειο» το ένιωσαν οι μαθητές των εργατικών λαϊκών οικογενειών στο πετσί τους από τον πρώτο χρόνο της εφαρμογής του νέου νόμου:

  • Οι μαθητές να φιλτράρονται από πολύ νωρίτερα με βάση το πόσο βαστάει η τσέπη των οικογενειών τους.
  • Χιλιάδες μαθητές μεταξεταστέοι σε τουλάχιστον ένα μάθημα.

Όλα αυτά την ώρα που 2600 σχολεία έκλεισαν ή συγχωνεύτηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, τα ταμεία των σχολικών επιτροπών είναι άδεια και για το νέο έτος υπάρχουν πάνω από 22.000 κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στα σχολεία είναι στον αέρα.

Οι μαθητές να μη χάσουν άλλο χρόνο, να οργανώσουν την πάλη τους περνώντας στην αντεπίθεση. Η ΚΝΕ συνεχίζει με αγωνιστικές παρεμβάσεις τώρα αλλά και με τη νέα χρονιά. Οργανώνουμε τον αγώνα μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Διεκδικούμε:

  • Να καταργηθεί η «Τράπεζα Θεμάτων». Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό-προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.
  • Να μην ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου, ο βαθμός που διαμορφώθηκε με βάση την «Τράπεζα Θεμάτων» ούτε για τις προαγωγικές (δηλαδή μόνο οι ερωτήσεις του εκπαιδευτικού να ληφθούν υπόψη για την προαγωγή), ούτε κατ΄ επέκταση και για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.
  • Οι μεταξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.
  • Όχι στις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολείων. Να γίνουν άμεσα μόνιμες προσλήψεις των χιλιάδων εκπαιδευτικών που λείπουν από τα σχολεία.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply