• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Το Δ.Σ. Αρταίων ομόφωνα αποφάσισε την «Ανακατάταξη του Τμήματος της Εθνικής οδού από «τη Γέφυρα Ζούτου έως τη Γέφυρα Καλογήρου» και ένταξη αυτού από πρωτεύον σε τριτεύον Εθνικό δίκτυο και την μη τοποθέτηση μπαρών στην περιοχή Σκοπευτηρίου – ΚΤΕΛ

by Epirus News
24/07/2015
in Επικαιρότητα
34
SHARES

Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, το θέμα «Ανακατάταξη Τμήματος Εθνικής οδού από «Γέφυρα Ζούτου έως Γέφυρα Καλογήρου» και ένταξη αυτού από πρωτεύον σε τριτεύον Εθνικό δίκτυο». Αναγκαία κρινόταν η ανακατάταξη του συγκεκριμένου τμήματος της Εθνικής Οδού, αφού  σύμφωνα και με την ενημερωτική εισήγηση του θέματος «Σήμερα, με τη νέα χάραξη της Εθνικής οδού- (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ) «Αντίρριο— Μεσολόγγι—Αγρίνιο—Άρτα—Ιωάννινα» και την ολοκλήρωση Τμήματος αυτής που αποτελεί την παράκαμψη της Άρτας, ουσιαστικά υφίστανται δύο οδικοί άξονες του πρωτεύοντος Εθνικού Οδικού Δικτύου που διέρχονται από το Δήμο Αρταίων και εξυπηρετούν τις ίδιες περιοχές.

Η υφισταμένη Εθνική Οδός — αρχική χάραξη – που διατρέχει τον αστικό ιστό της πόλης Άρτας, έχει πλέον χάσει τη λειτουργική της σημασία ως υπεραστικός οδικός άξονας μετά την ολοκλήρωση κατασκευής και απόδοση στην κυκλοφορία τμήματος της νέας οδικής αρτηρίας (ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ), από τη γέφυρα «Ζούτου» έως τη συμβολή της με την υφιστάμενη οδό μετά την πόλη της Φιλιππιάδας (στρατόπεδο Πετροπουλάκη), που ουσιαστικά αποτελεί την παράκαμψη της Άρτας. Ο εν λόγω δρόμος έχει αναλάβει το βάρος της υπεραστικής κυκλοφορίας και διευκολύνει τις μετακινήσεις των οχημάτων που κατευθύνονται σε άλλα αστικά κέντρα (Ιωάννινα, Φιλιππιάδα, Πρέβεζα κλπ). Έτσι η παλαιά Εθνική Οδός έχει αισθητά μειωμένο κυκλοφοριακό φορτίο στη μελετούμενη έκταση και εξυπηρετεί κυρίως τις τοπικές ανάγκες κυκλοφορίας και τις παρόδιες εγκαταστάσεις.

Η παραμονή της ως άνω οδού στο Πρωτεύον Εθνικό Οδικό Δίκτυο έχει ως αποτέλεσμα να εξακολουθεί να ισχύει για τις εκατέρωθεν του δρόμου ιδιοκτησίες ο περιορισμός στις αποστάσεις των οικοδομικών γραμμών και περιορισμοί στις κυκλοφοριακές συνδέσεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων-εγκαταστάσεων επί αυτής.

Μετά από τα παραπάνω, άποψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αρταίων είναι ότι θα πρέπει να γίνει ανακατάταξη του Τμήματος της παλαιάς Εθνικής οδού από «Γέφυρα Ζούτου έως Γέφυρα Καλογήρου» και ένταξη αυτού από πρωτεύον σε  τριτεύον Εθνικό δίκτυο, δεδομένου ότι δεν εξυπηρετεί πλέον τον αρχικό της σχεδιασμό».

Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα, ενώ ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, περίπου ενάμισι μήνα πριν, απέστειλε επίσημο έγγραφο προς την ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ Δυτικής Ελλάδας, το Υπουργείο Υποδομών, τους Βουλευτές του Νομού, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας ζητώντας να εξετάσουν το αίτημα των κατοίκων της περιοχής για τη μη τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στην περιοχή Σκοπευτηρίου-ΚΤΕΛ Άρτας, που γίνεται στα πλαίσια έργου που επιβλέπεται από το Υπουργείο Υποδομών.

Στο έγγραφο αυτό αναφέρονται τα εξής «Σας διαβιβάζουμε την με αριθμ. πρωτ. 20736/17-06-2015 αίτηση κατοίκων και επαγγελματιών της Άρτας σχετικά με το έργο οδοποιίας που επιβλέπει η υπηρεσία σας, στην περιοχή Σκοπευτηρίου –ΚΤΕΛ Άρτας, με την οποία αιτούνται την μη τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας (μπαρών).

Τα στηθαία ασφαλείας παραπέμπουν σε οδούς μεγάλης κυκλοφορίας. Η εν λόγω οδός βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της Άρτας και η τοποθέτησή τους θα είναι αντιαισθητική. Επιπρόσθετα επίκειται να γίνουν ενέργειες για υποβάθμιση κατηγορίας του εν λόγου δρόμου από πρωτεύον εθνικό δίκτυο σε τριτεύον εθνικό δίκτυο ή επαρχιακό.

Πρόταση του δήμου μας είναι αντί της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, να φυτευτεί η νησίδα με φυτά που θα δημιουργούν φυσικό φράκτη και να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα για λόγους ασφαλείας, έτσι ώστε αργότερα με τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου λόγω της κυκλοφορίας των οχημάτων από την Ιόνια Οδό, και σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Ηπείρου, να κάνουμε κάποιες επιπλέον διαβάσεις πεζών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής».

Κατόπιν αυτής της ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ., ο Δήμαρχος θα επικοινωνήσει με τους Βουλευτές του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια, θα παρασταθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών καταθέτοντας και την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για την επίλυση του θέματος.

Tags: αποφάσεις Δ.Σ. ΑρταίωνΆρταΆρτα ΣκοπευτήριοΓέφυρα ΖούτουΓέφυρα ΚαλογήρουΔ.Σ. ΑρταίωνΔήμος ΑρταίωνΙόνια Οδόςσκοπευτήριο
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Πρέβεζα: Κυκλοφορούσε με μαχαίρι 23 εκατοστών! – Συνελήφθη

07/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Βελισσάριο: Χαιρετίζει την τοποθέτηση του ΤΕΕ Ηπείρου ο Δήμος Ιωαννιτών

07/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

Δωρεάν οι αναλήψεις από ΑΤΜ τραπεζών από 11 Αυγούστου

07/08/2025
Συγκλονίζουν οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Πού εστιάζονται οι έρευνες

Θεσσαλονίκη: Δεκάχρονη κατήγγειλε ότι βιαζόταν παρουσία της μητέρας της – Την ακινητοποιούσε κατά την τέλεση των πράξεων

07/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή για αδιαφορία σχετικά με πυρόπληκτη οικογένεια η “Λαϊκή Συσπείρωση”

06/08/2025
«Η κτηνοτροφία στους ορεινούς Δήμους» – Ημερίδα στο Δήμο Κόνιτσας

Καταλογίστηκαν τα πρώτα πρόστιμα 56.000 ευρώ σε φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

06/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar