5η εβδομάδα παραστάσεων για τα “13 ρολόγια”

Για 5η συνεχόμενη εβδομάδα συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Τα 13 ρολόγια» που έχουν γράψει ο Γιάννης Αναστασάκης και η Μαρία Τσιμά. Το έργο παρουσιάζεται από τη Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο θέατρο «Καμπέρειο» και τις παραστάσεις του παρακολουθούν καθημερινά, σε ώρες μαθημάτων, μαθητές από όλη την Ήπειρο και τη Λευκάδα, οι οποίοι στο τέλος δεν παραλείπουν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους για το υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα που προσφέρει σε όλη τη διάρκειά της παράσταση.

Εβδομήντα περίπου σχολεία με περισσότερους από 6.500 μαθητές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα ή προγραμμάτισαν να παρακολουθήσουν την παράσταση, ενώ πολλοί ακόμη βρίσκονται σε διαδικασία προγραμματισμού με τα σχολεία τους.

Οι παραστάσεις για τα νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια συνεχίζονται καθημερινά, Τρίτη έως Παρασκευή, ώρες 9.15’ και 11.15’ π.μ.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης
– Σκηνικά-κοστούμια: Θανάσης Τζάτσος
– Μουσική: Θύμιος Παπαδόπουλος
– Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης
– Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Σφαιρόπουλος
– Βοηθός σκηνογράφου: Άννα Χαντζή
– Διδασκαλία Τραγουδιών: Βαγγέλης Μπουλουχτσής
– Διανομή: Δούκας: Μιχάλης Μπίζιος, Γκόλουξ: Σαμψών Φύτρος, Ξιγκού: Γαβριήλ Σφαιρόπουλος, Σαραλίντα: Ξανθή Γεωργίου, Αφηγήτρια 1 – Χάγκα – Κορίτσι Α – Φρουρός – Ερημοσπίτης: Μαρία Κατσουλίδη, Αφηγήτρια 2 – Μπίτα – Κορίτσι Β – Πολυτεχνίτης: Αθηνά Τσικνιά
– Κατασκευή – ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος, Κώστας Τζάτσος,
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη,
– Φροντιστήριο Ανδρέας Πανταζής,
– Φωτογραφίες: Κώστας Γράβος,
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής.

Η ηχογράφηση της μουσικής έγινε στα «Beatnik studios» από τον Λευτέρη – Μιχαήλ Πανταζή. Υποστηρικτές της παραγωγής: Ξενοδοχείο «Olympic, κατάστημα «Επι-Κεφαλής». Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΕΡΑ ραδιοφωνικός σταθμός Ιωαννίνων.

Ο Οικονομο-νό-λογος:

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο παρουσιάζουν δυο παραστάσεις με τον ηθοποιό Νίκο Αρβανίτη. Ο Νίκος Αρβανίτης, με καταγωγή από την Παραμυθιά, έχει στελεχώσει το ΔΗΠΕΘΕ στις παραστάσεις των έργων «Φιλοκτήτης» και «Άλκηστις», ενώ πέρυσι συμμετείχε στην «Α’ Φθινοπωρινή αυλαία στο δημοτικό θέατρο» με ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο ηθοποιός συναντά, συνθέτει και ανασυνθέτει τον συναρπαστικό λόγο του Αμερικάνου οικονομολόγου Rick Wolff σε μια ιδιότροπη αφήγηση για την οικονομική κρίση στις ΗΠΑ. Γιατί, πολλές φορές, η απόλαυση κρύβεται όχι μόνο στην συγκίνηση, αλλά και στην σκέψη!! Άλλωστε σκοπός του θεάτρου ίσως είναι, τελικά, να καταφέρουμε να διατυπώσουμε το βασικότερο των ερωτημάτων: «Με ποιο τρόπο ζούμε;».

Πολιτιστικός Πολυχώρος (παλαιά σφαγεία), Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου, ώρα 9:30 μ.μ. Τιμή εισιτηρίου 12€, μειωμένο 10€. Παραστάσεις υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply