• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Χαιρετισμός της Γεωργακοπούλου – Μπάστα

by Epirus News
05/12/2011
in Επικαιρότητα
27
SHARES

Χαιρετισμός της κ. Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα, Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, στην ημερίδα Διαβούλευσης για το υπόγειο και επιφανειακό υδατικό δυναμικό:

«« Μονόδρομος για το Υδατικό Διαμέρισμα Ηπείρου η βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων σωμάτων:

Τη βεβαιότητα, ότι τα υδάτινα σώματα του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου, αποτελούν τα θεμέλια για την πράσινη ανάπτυξη ολόκληρης της ευρύτερης περιοχής, εξέφρασε στο χαιρετισμό της, στην Ημερίδα Διαβούλευσης για το υπόγειο και επιφανειακό υδατικό δυναμικό της περιοχής, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΤΕΕ/Τμήμα Ηπείρου στα Ιωάννινα, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας, παρουσία του Ειδικού Γραμματέα κ. Α. Ανδρεαδάκη και είχε ως στόχο την προστασία όλων των νερών, την αποφυγή περαιτέρω υποβάθμισης των υδατικών συστημάτων του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου αλλά και την επίτευξη της καλής κατάστασης, του υπόγειου και επιφανειακού υδατικού δυναμικού της περιοχής μέχρι το 2015.

«Βρισκόμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε την κοινή μας βούληση να επανασχεδιάσουμε τη βιώσιμη διαχείριση των υδάτινων πόρων του τόπου, που αποτελεί και την υδρολογική καρδιά της Χώρας μας», τόνισε χαρακτηριστικά, η Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η οποία δεν παρέλειψε να επισημάνει, πως το τελικό διαχειριστικό Σχέδιο θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών, στην τόνωση της οικονομικής παραγωγής και της κοινωνικής συνοχής του τόπου.

Τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός, ότι μέσα από τη βελτίωση της ποιότητας των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων θα μπορέσουμε να αναδείξουμε τα μοναδικά υδάτινα οικοσυστήματα της περιοχής, η κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, συνέδεσε σε έναν κοινό αναπτυξιακό παρονομαστή που δεν είναι άλλος από το νερό, το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους, την παραγωγή, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, τους οποίους χαρακτήρισε ως: «αλληλένδετους όρους αειφορίας».

Εκτιμώντας, ότι η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία – Πλαίσιο περί Υδάτων, αποτελεί το απαραίτητο νομικό εργαλείο για την προστασία και βελτίωση της ποιότητας όλων των υδάτινων πόρων, ζήτησε από το ΥΠΕΚΑ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην περίπτωση διαχείρισης της διασυνοριακής υδρολογικής λεκάνης του ποταμού Αώου, μιας και η Κοινοτική Οδηγία ενθαρρύνει τη διακρατική συνεργασία για την ολοκληρωμένη ορθολογική διαχείριση των διακρατικών υδρολογικών λεκανών.

Κάνοντας μια αναδρομή στην καθυστέρηση ενσωμάτωσης της Κοινοτικής Οδηγίας 60/2000 για τα νερά, στην Ελληνική νομοθεσία το 2003, μίλησε για καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας μέχρι το 2015 και ειδικότερα ανέφερε, ότι: «Πέρα από τη μη κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης των υδατικών πόρων για κάθε λεκάνη απορροής, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις υποβάθμισης της ποιότητας σημαντικών υδατικών συστημάτων, λόγω της απρόσκοπτης αγροτικής, αστικής ή βιομηχανικής δραστηριότητας».

Στη συνέχεια, αναφερόμενη σε δράσεις που υλοποίησε στα δύο χρόνια θητείας της στη περιοχή και οι οποίες σχετίζονται με την αειφόρο διαχείριση των υδατικών πόρων, τόνισε, ότι: «Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, έχοντας ως συμπαραστάτες τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής, εργάζεται με σχέδιο και όραμα για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην εφαρμογή εμπεριστατωμένων φιλοπεριβαλλοντικών πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολυπλοκότητας και της φυσικής ισορροπίας των υδάτινων οικοσυστημάτων».

Τέλος, εστιάζοντας στην ανάγκη να διαχειριστούμε τα αποθέματα στο υδατικό διαμέρισμα Ηπείρου, ως έναν πολύτιμο πόρο, που θα πρέπει να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες του σήμερα αλλά και να διαφυλαχθεί ακέραιος και για τις επόμενες γενιές, κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς να συμμετέχουν στη διαβούλευση που θα διαρκέσει μέχρι τον προσεχή Απρίλιο και καταθέτοντας τις προτάσεις και τις ενστάσεις τους για το Σχέδιο Διαχείρισης «να συμβάλουν καταλυτικά στη διαμόρφωση της αειφόρου διαχείρισης των πολύτιμων υδάτινων πόρων του τόπου». »»

Tags: Δήμητρα Γεωργακοπούλου-ΜπάσταΕιδική Γραμματεία ΥδάτωνΕυρωπαϊκή Οδηγία - Πλαίσιο Περί ΥδάτωνΗμερίδαημερίδα ΙωάννιναΉπειρος υδατικό διαμέρισμαΉπειρος υδάτινα οικοσυστήματαΙωάννινα Ημερίδαυδατικά οικοσυστήματαυδατικό διαμέρισμα Ηπείρουυδατικό δυναμικόυδάτινα οικοσυστήματα Ηπείρουυδάτινοι πόροιχαιρετισμός Γεωργακοπούλου - Μπάστα
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 28/7/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

06/08/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 23/7/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

06/08/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 21/7/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

06/08/2025
Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Το ΚΚΕ καταγγέλει την εταιρεία Χήτος για εκφοβισμό συνδικαλιστή

05/08/2025
Πανελλήνιες 2016: Αυτά τα θέματα έπεσαν σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης

«Στο κόκκινο» λόγω κενών θέσεων φοιτητών οι πανεπιστημιακές σχολές σε Πρέβεζα και Άρτα

05/08/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Στον εισαγγελέα αστυνομικός – ινφλουένσερ: Είχε κοκαΐνη και αναβολικά χάπια

05/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar