• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας: Ενημέρωση

by Epirus News
21/01/2013
in Επικαιρότητα
23
SHARES

Η αγροτική αγορά της Πρέβεζας ζωντανά στη ΝΕΤ την 19/01/2013:

Είχαμε επισημάνει και σε παλιότερες αναρτήσεις μας τα θετικά από τη λειτουργία της Αγροτικής Αγοράς της Πρέβεζας, αλλά και κάποιες αδυναμίες που θεωρούσαμε ότι υπάρχουν και που πρέπει κατά τη γνώμη μας να προσεχτούν.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό η Αγροτική Αγορά της Πρέβεζας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Την περασμένη Κυριακή ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκεπτόμενος το “χωριό παραγωγών” του Δήμου Βύρωνα αναφέρθηκε και πάλι στην “πρωτοπόρα” αγροτική αγορά της Πρέβεζας, ενώ την ίδια μέρα αφιέρωμα στην Πρέβεζα και στην αγροτική αγορά δημοσίευσε και η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”.

Την 19/01/2013 η ΝΕΤ έβγαλε ζωντανό ρεπορτάζ από την αγροτική αγορά της Πρέβεζας, στην εκπομπή “ΝΕΤ παντού”, όπου μίλησαν ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης και ο πρόεδρος της ΕΝΑ Πρέβεζας Λεωνίδας Ραβανός.

Ολόκληρη την εκπομπή μορείτε να δείτε εδώ. (το ρεπορτάζ από την Πρέβεζα είναι στο 1:03:42) Θετική και ευπρόσδεκτη ασφαλώς η προβολή της πόλης μας και του θεσμού της αγροτικής αγοράς από τη δημόσια τηλεόραση.

Να εκφράσουμε απλώς την απορία μας για το γεγονός ότι ενώ χθες η εμπορική κίνηση ήταν πολύ μεγάλη (βοήθησε και ο καλός καιρός), οι υπεύθυνοι της εκπομπής έδειχναν πλάνα από κάποιο προηγούμενο Σάββατο, όπου λίγοι (σχετικά) καταναλωτές έκαναν βόλτες από πάγκο σε πάγκο κρατώντας… ομπρέλες.

Εμείς σα Σύλλογος Γεωπόνων βρεθήκαμε χθές στο χώρο της Αγροτικής Αγοράς και καταθέτουμε κάποιες από τις διαπιστώσεις που κάναμε από αυτά που είδαμε:
– Σίγουρα η Αγροτική Αγορά έχει μία συνεχή ανοδική πορεία και η χθεσινή ημέρα ήταν ίσως η καλύτερη, τόσο σε συμμετοχή παραγωγών, όσο (κυρίως) σε εμπορική κίνηση.
– Γίνεται φανερό πλέον ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό σε ότι αφορά τους κανόνες λειτουργίας. Επίσημος φορέας διαχείρισης δεν υπάρχει ούτε κανονισμός λειτουργίας, και στην πράξη οποιοσδήποτε παραγωγός βγάλει μία άδεια υπαίθριου εμπορίου μπορεί να πάει αύριο το πρωί και να στήσει πάγκο στην αγορά. Και βέβαια όλα αυτά ξεκινούν από την απουσία νομοθετικού πλαισίου για τις αγροτικές αγορές στη χώρα μας. Το Υπουργείο έχει εξαγγείλει την θέσπιση νομοθεσίας και κανόνων λειτουργίας για τις αγροτικές αγορές και ήδη ένα πρώτο σχέδιο έχει τεθεί υπόψη των φορέων για συζήτηση.
– Μέχρι να γίνει όμως αυτό θεωρούμε απαραίτητο ο Δήμος, που εκ των πραγμάτων είναι αυτή τη στιγμή ο φορέας που διαχειρίζεται την αγορά αφού έχει παραχωρήσει το χώρο, να προχωρήσει στην κατάρτιση ενός προσωρινού έστω κανονισμού λειτουργίας. Ο κανονισμός αυτός θα πρέπει να είναι δεσμευτικός για τους συμμετέχοντες και να διασφαλίζει κάποια βασικά πράγματα: ότι παραγωγοί και μόνον θα επιτρέπεται να συμμετέχουν, ότι δεν θα γίνεται συγκαλυμμένο εμπόριο, και να ξεκαθαριστούν οι κανόνες και το ποσοστό στο οποίο θα συμμετέχουν παραγωγοί από άλλες περιοχές.
– Και για να εφαρμοστούν όλα αυτά στην πράξη θα πρέπει να γίνονται και οι σχετικοί έλεγχοι, τόσο από τη Δημοτική Αστυνομία όσο και από τα μικτά κλιμάκια Δήμου-Περιφέρειας.

Πιστεύουμε ότι μόνο όταν υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο και οργανωμένοι έλεγχοι θα μπορέσει να ξεχωρίσει “η ήρα από το στάρι” και θα μπορούμε να μιλάμε για μία πραγματική “αγορά αγροτών”, έτσι όπως πρέπει να είναι.

Tags: αγροτική αγορά Πρέβεζαςενημέρωση Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζαςλειτουργία Αγροτικής Αγοράς ΠρέβεζαςΠρέβεζα αγροτική αγοράρεπορτάζ ΝΕΤ για αγροτική αγορά ΠρέβεζαςΣύλλογος Γεωπόνων ΠρέβεζαςΣύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας ενημέρωση
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις (φωτορεπορτάζ)

Αυξήσεις σε στρατιωτικούς – αστυνομικούς από τον Οκτώβριο – Αρχίζουν τα “πακέτα ΔΕΘ”

23/09/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Χωρίς δωρεάν μετακίνηση οι μαθητές στα Γιάννενα

23/09/2025
Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων: Eξαιρετικές επιδόσεις στο12ο Διεθνή Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Με επιτυχία και 5500 συμμετοχές το φετινό Ioannina Lake Run

23/09/2025
Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Διαψεύδει τον πρωθυπουργό το Υπουργείο Εθν. Άμυνας για Βελισσάριο – Ερώτηση στη βουλή

23/09/2025
Ιωάννινα: Αυτοπυροβολήθηκε 54χρονος στο κέντρο

Μ. Τζούφη: Ζητά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα

23/09/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

Η εξαγωγική εικόνα της Ηπείρου το 2024

22/09/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar