• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Αρχική Επικαιρότητα

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Από Epirus News
03/10/2011
— Επικαιρότητα
24
SHARES

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τη διατήρηση των τελωνείων Άρτας – Μαυροματίου – Μέρτζανης:

Nα μην προχωρήσουν τα σχέδια για την κατάργηση ή υποβάθμιση των τελωνείων Άρτας, Μαυροματίου και Μέρτζανης, ζητά με έγγραφο του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. «Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η Πολιτεία υποχωρεί “ατάκτως” από τις παραμεθόριες περιοχές και την περιφέρεια εγκαταλείποντας στην τύχη τους χιλιάδες συμπατριώτες και ομογενείς μας», τονίζει στο έγγραφο του ο Περιφερειάρχης.

Η παρέμβαση του Περιφερειάρχη, έγινε με βάση ενδείξεις, ότι προωθούνται αποφάσεις για την κατάργηση του τελωνείου Άρτας και της αυτόνομης λειτουργίας, μέσω υποβίβασης τους, των τελωνείων Μαυρομματίου Θεσπρωτίας και Μέρτζανης.

Για το τελωνείο Άρτας: Σε έγγραφο του ο Περιφερειάρχης, επαναφέρει το ζήτημα του Τελωνείου της Άρτας, για το οποίο σε έγγραφο που είχε αποστείλει την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 τόνιζε και τα εξής: «Η συνέχιση της λειτουργίας του Τελωνείου είναι επιβεβλημένη και οικονομικά συμφέρουσα και για την Πολιτεία, καθώς από στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη μας, προκύπτει ότι χειρίζεται άνω των 3.500 υποθέσεις σε ετήσια βάση, ενώ από πλευράς εσόδων κατατάσσεται στην 3η θέση ανάμεσα στα τελωνεία της Ηπείρου.

Ενδεικτικά σας ενημερώνουμε ότι υπέρ της διατήρησης του Τελωνείου Άρτας συνηγορεί το γεγονός ότι μέσω αυτού προωθούνται οι εξαγωγικές δραστηριότητες προς τρίτες χώρες (Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ελβετία, Αλβανία, Ρωσίας, Ουκρανία, Ισραήλ, Τουρκία, Ιράκ, Αίγυπτο, Μαρόκο, Ινδονησία κ.α.) ευπαθών αγροτικών προϊόντων, αλιευμάτων, φυτωρίων κ.α. Δραστηριότητες που αναμένεται να αυξηθούν τα προσεχή έτη, με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Πέραν αυτών, το Τελωνείο Άρτας εξυπηρετεί ή ελέγχει δεκάδες άλλους πολίτες και επιχειρήσεις, όπως αποσταγματοποιούς τσίπουρου κ.α.»

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η μετακίνηση, σε καθημερινή βάση τελωνειακών υπαλλήλων από άλλα τελωνεία της Ηπείρου προς την Π. Ε. Άρτας, θα είναι αναποτελεσματική για την παραγωγική και εξαγωγική διαδικασία.

Για Μαυρομάτι – Μέρτζανη – Δρυμάδες: Στο νέο έγγραφο που απέστειλε την 30/09/2011ο Περιφερειάρχης, επισημαίνει ότι για τα Τελωνεία Μαυροματίου και Μέρτζανης, έχουν υπογραφεί διακρατικές συμφωνίες και έχουν δαπανηθεί σημαντικά χρηματικά ποσά από την Ελληνική Πολιτεία.

Για το Τελωνείο Μέρτζανης, (όπως και για το καταργηθέν των Δρυμάδων), σημειώνει ότι, μόλις πρόσφατα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου, το οποίο τώρα συνεχίζεται και από την Αλβανική Κυβέρνηση στην δική της Επικράτεια. Επίσης για το Τελωνείο Μαυροματίου, υπογραμμίζει ότι ετοιμάζεται η μελέτη οδικής του σύνδεσης με την Ηγουμενίτσα, ενώ σε εξέλιξη και με ελληνικά χρήματα, βρίσκεται η κατασκευή του δρόμου από Μαυρομάτι προς Αγίους Σαράντα.

Προσθέτει δε ότι χάρη στη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης σημειώνεται εντυπωσιακή αύξηση εισόδου – εξόδου στα συγκεκριμένα Τελωνεία, με τους μετακινούμενους στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι Ομογενείς μας, ενώ παράλληλα εξυπηρετούνται και επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων. «Τυχόν περιστασιακή λειτουργία τους, δεν αποτελεί λύση και βρίσκει καθολικά αντίθετους τους Ηπειρώτες. Και επιτέλους δεν μπορεί να καταργούνται «τυφλά» Υπηρεσίες που έχουν Εθνική σημασία και αποδεδειγμένα προσφέρουν στην Ηπειρωτική και την Ελληνική Οικονομία»., υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης, που καταλήγοντας τονίζει: «Σας ζητάμε να σταματήσει η «απόσυρση» του Κράτους και ιδιαίτερα του Υπουργείου σας από την ύπαιθρο, η οποία ξεκίνησε με τις καταργήσεις Δ.Ο.Υ., του τελωνείου Δρυμμάδων και άλλων υπηρεσιών αρμοδιότητας άλλων υπουργείων».

Tags: ανακοίνωση Περιφέρεια Ηπείρουδιατήρηση τελωνείωνκατάργηση τελωνείου Άρταςκατάργηση τελωνείου ΜαυροματίουΠεριφέρεια ΗπείρουΠεριφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσητελωνείοτελωνείο Άρταςτελωνείο Μαυροματίου - Μέρτζανης
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Διαξιφισμοί για το νερό μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας

16/06/2025
Μέτρα τροχαίας & επιστροφή πινακίδων οχημάτων ενόψει εορτασμού 15αύγουστου

Απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα σε Εθνικούς Δρόμους Πρέβεζας

16/06/2025
Ζητούνται καθηγητές όλων των ειδικοτήτων και μεταφραστές από το desknet.gr

Θέση εργασίας για Λογοθεραπευτή / Λογοθεραπεύτρια

16/06/2025
Ιωάννινα, Γιάννενα, Epirus News, epirusnews.eu

Τρεις βραδιές χορού με τη Σχολή Χορού του Δήμου Ιωαννιτών

16/06/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 11/6/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

15/06/2025
Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία – Σεβαστή η επιθυμία του αποφάσισε το δικαστήριο

Πέθανε ο Πετρολούκας Χαλκιάς – Σίγησε το θρυλικό κλαρίνο της Ηπείρου

15/06/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar