• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

by Epirus News
18/02/2013
in Επικαιρότητα
26
SHARES

ΕΛ.ΑΣ.Εξιχνιάστηκε απόπειρα ένοπλης ληστείας σε σπίτι, που είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στους Ραψαίους Ιωαννίνων:

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, η υπόθεση ληστείας σε σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων, που είχε γίνει τα ξημερώματα της 20/12/2012. Στις έρευνες σημαντική ήταν η συμβολή του Γραφείου Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.

Συνελήφθη την 14/02/2013 στο Γραμμένο Ιωαννίνων, για τη συμμετοχή του στην υπόθεση αυτή, κατόπιν εντάλματος σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας ενώ αναζητούνται επιπλέον τρία άτομα (ένας 48χρονος ημεδαπός, δραπέτης των Φυλακών Αλικαρνασσού, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας ημεδαπός, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται).

Αναλυτικότερα, την 20/12/2012 τα ξημερώματα, δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και κρατώντας όπλα, εισήλθαν σε σπίτι στους Ραψαίους Ιωαννίνων και αφού απαίτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους παραδώσουν χρήματα και κλειδιά αυτοκινήτου τους, πυροβόλησαν δύο φορές στο ταβάνι της οικίας για εκφοβισμό, χωρίς να τραυματίσουν κάποιον και στη συνέχεια αποχώρησαν χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους (σχετικό το από 20/12/2012 Δελτίο Τύπου).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δύο παραπάνω δράστες ήταν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι ενεργούσαν κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη των δύο ημεδαπών. Είχαν προηγηθεί προπαρασκευαστικές ενέργειες, καθώς οι δράστες ενεργούσαν στοχευμένα και είχαν λάβει όλα τα προστατευτικά μέτρα (κουκούλες, γάντια κ.λ.π.), ενώ ο 48χρονος ημεδαπός τους είχε προμηθεύσει με οπλισμό και τους μετέφερε ο ίδιος στο σημείο της ληστείας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 24χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν αγροτικά και οικοδομικά μηχανήματα, κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, τα οποία κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπών.

Σημειώνεται ότι ο 48χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση, αναζητείτο ήδη ως δραπέτης από το Φεβρουάριο του 2011, όταν είχε παραβιάσει τακτική άδεια από τις Δικαστικές Φυλακές Αλικαρνασσού, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων (διακεκριμένες κλοπές, ληστρική εκβίαση, κλοπές, οπλοχρησία, ανθρωποκτονία από αμέλεια και απόδραση).

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και το προανακριτικό έργο, από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες παράνομες πράξεις.

Συνελήφθη αλλοδαπός στην Πρέβεζα, για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και λαθραίων τσιγάρων:

Συνελήφθη την 16/02/2013 το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατείχε πλαστούς ψηφιακούς δίσκους και λαθραία τσιγάρα, ενώ επιπλέον διέμενε παράνομα στη χώρα.

Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του:
– τριακόσιους πενήντα έξι (356) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (CD – DVD), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
– εκατόν εξήντα δύο (162) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Συνελήφθη 25χρονος έμπορος ναρκωτικών στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, με παραπάνω από (268) κιλά κάνναβης:

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας πέτυχαν χθες (17/02/2013) το πρωί στην Πλαταριά Θεσπρωτίας τη σύλληψη ενός 25χρονου εμπόρου ναρκωτικών, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε αποκρύψει σε καβάντζα παραπάνω από (268) κιλά κάνναβης, την οποία προόριζε για εμπορία και περαιτέρω διάθεση.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 25χρονο αλλοδαπό, σε παραλία στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, να φυλάσσει έξι (6) ταξιδιωτικούς σάκους, επιμελώς κρυμμένους, που περιείχαν διακόσια είκοσι τέσσερα (224) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (268.718) γραμμαρίων, με σκοπό τη μεταφορά τους.

Ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επιπλέον στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, συνελήφθη και οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή από Δ.Χ. Φορτηγό:

Συνελήφθη το πρωί της 16/02/2013 μετά από αναζητήσεις αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας Πρέβεζας, ένας 38χρονος ημεδαπός, ο οποίος βραδινές ώρες της 15/02/2013 στην Γέφυρα Καλογήρου Φιλιππιάδας αφαίρεσε από καρότσα Δ.Χ. Φορτηγού, ένα παλετοφόρο μηχάνημα και μία μεταλλική μπάρα. Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Tags: ΕΛ.ΑΣ.ενημέρωσηενημέρωση ΕΛ.ΑΣεξιχνίαση ληστείαςεξιχνίαση ληστείας Ιωάννινακλοπή από Δ.Χ. Φορτηγό Φιλιππιάδαληστείαναρκωτικά Πλαταριά Θεσπρωτίαςσυλλήψειςσυλλήψεις Πλαταριά Θεσπρωτίαςσυλλήψεις Πρέβεζασυλλήψεις Φιλιππιάδα
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

«Η κτηνοτροφία στους ορεινούς Δήμους» – Ημερίδα στο Δήμο Κόνιτσας

Καταλογίστηκαν τα πρώτα πρόστιμα 56.000 ευρώ σε φορείς πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων

06/08/2025
Στο Θεσπρωτικό το “Καλιφόρνια Ντρίμιν”

Ήπειρος: Η παράδοση ένωσε Τζουμέρκα και Ζαγόρι

06/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Ιωάννινα: Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη νέα δημοτική αγορά Αγ. Μαρίνας

06/08/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 28/7/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

06/08/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 23/7/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

06/08/2025
Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 21/7/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

06/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar