Το πιο σύντομο ανέκδοτο: “Επιχείρηση σε μια μέρα”

Γράφει ο paratiritis
para_tiritis@yahoo.com

Σήμερα το πρωί όταν έπιασα το πληκτρολόγιο για να γράψω, στο μυαλό μου ήταν πολύ έντονες οι σκέψεις για τη χθεσινή δραματική προσφυγή της Πορτογαλίας στο (χαχα!) …”μηχανισμό διάσωσης” – Το έχω ξαναγράψει πάλι, αλλά είναι γνωστό ποιους σώζει ο μηχανισμός διάσωσης – Ας μην επεκταθούμε εδώ… Σκεφτόμουν κυρίως τους αγαπητούς Πορτογάλους και το τι τους περιμένει, τώρα που “ήρθαν στο κλαμπ”, μαζί με εμάς και τους Ιρλανδούς (άλλη πονεμένη ιστορία αυτή!).

Όμως, διαβάζοντας τα οικονομικά sites, μια έκπληξη πρώτου μεγέθους με περίμενε: Πλέον, μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι! ΑΠΟΚΤΗΣΑΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΙΑΣ ΣΤΑΣΗΣ για τις επιχειρήσεις!!! (τα κεφαλαία είναι από τη συγκίνηση!) και αποκτήσαμε τη δυνατότητα ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ (1) ΗΜΕΡΑ (και ξανά πάλι συγκίνηση!).

Διαβάζοντας τα παραπάνω και γνωρίζοντας καλά πως λειτουργεί η διοίκηση, από πολιτικό προϊστάμενο μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο, όπου όλα γίνονται α) λάθος β) αργά και γ) ακριβά σε σχέση με οπουδήποτε αλλού στον κόσμο – ακόμα και σε αφρικανικές χώρες, δεν μπορείς παρά να γελάσεις με την καρδιά σου!

Και μάλλον αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης: Να προσφέρει απλόχερα διασκέδαση στον κάθε Έλληνα που πιστεύει (ο ανόητος) ακόμα στο επιχειρείν και προσπαθεί να παράξει πλούτο και εισόδημα για εαυτόν και αλλήλους, σε αυτή την κατεστραμμένη από τους πολιτικάντηδες χώρα.

Βρε ανεκδιήγητοι μαθητευόμενοι μάγοι, λέτε το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας να είναι το σε πόσες μέρες ανοίγει μια ΕΠΕ ή ότι τους κατακλέβετε από παντού και δεν τους προσφέρετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, ούτε καν τις αυτονόητες υποχρεώσεις σας σαν κράτος και σαν δημόσια διοίκηση!

Λέτε το πρόβλημα να είναι αν πληρώσουν 780 Ευρώ ή 640 σαν έξοδα σύστασης ;;; Ή μήπως αν θα τους εκβιάζει αιωνίως ο κάθε τυχάρπαστος που επειδή έτυχε (;) να είναι εφοριακός νομίζει ότι μπορεί να εισβάλει στις επιχειρήσεις και να φέρεται σαν να είναι ο …λήσταρχος Γιαγκούλας (για το καλό του κράτους πάντα, βεβαίως βεβαίως!), καταπατώντας κάθε έννοια ατομικού, συνταγματικού και επαγγελματικού δικαιώματος που υπάρχει!

Λέτε το πρόβλημα σήμερα να είναι το πόσες …στάσεις θα κάνει ο επιχειρηματίας ή μήπως το ότι στη χώρα αυτή δεν μπορείς να καρφώσεις ούτε …καρφί αν δεν έρθεις αντιμέτωπος με τον κυκεώνα της γραφειοκρατίας;;;

Δυστυχώς κύριοι, αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι δυνατόν όταν έχεις έναν άνθρωπο που αιμορραγεί (όπως οι επιχειρήσεις σήμερα, λόγω της πολιτικής σας), να του …προσφέρεις τσάι !!!

Θα σας πρότεινα, να τα αφήσετε αυτά τα εύκολα επικοινωνιακά κολπάκια που γίνονται για να αυτοθαυμάζεστε και για να νομίζετε ότι κάτι κάνατε, και να κοιτάξετε να δώσετε καμιά πραγματική λύση, στις πραγματικές υπαρκτές επιχειρήσεις, που στενάζουν κάτω από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική σας. Στο κάτω κάτω, έτσι που τα έχετε κάνει, κανένας δεν ενδιαφέρεται να ανοίξει επιχείρηση, το αντίθετο μάλλον, καθημερινά τις κλείνουν κατά χιλιάδες.

Εκτός αν είστε πολύ απασχολημένοι για το πως θα χαρίσετε κι άλλα πακέτα στις τράπεζες!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply