ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Ιωαννίνων για το αποτέλεσμα των εκλογών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ιωαννίνων, απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους 28 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που αψηφώντας τα τρομοκρατικά διλήμματα και τα άσφαιρα τελεσίγραφα του ντόπιου και διεθνούς οικονομικού κατεστημένου και του πολιτικού προσωπικού τους εντός και εκτός Ελλάδας, προτίμησαν με εμπιστοσύνη, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα τον συνδυασμό, στέλνοντας και πάλι τον σ. Χρήστο Μαντά ως εκπρόσωπό τους στο κοινοβούλιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, ανέλαβε την ιστορική ευθύνη να ζητήσει την λαϊκή εντολή για να βγάλει τη χώρα από το σπιράλ του θανάτου, την ανθρωπιστική κρίση και την οικονομική καταστροφή που επέφεραν οι δανειστές, το κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους υπηρέτες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Παρ’ όλο που το συνδυασμός μας εκκινούσε με αφετηρία το 5%, παρ’ όλη τη λυσσαλέα επίθεση, την κατασυκοφάντηση και την εκτροπή της πολιτικής ατζέντας από τα πραγματικά διλήμματα και επίδικα των εκλογών, ο λαός, σε πολύ σύντομο, αλλά τόσο πυκνό πολιτικά χρόνο, εξαπλασίασε τις δυνάμεις του και τον έχρισε έστω και οριακά Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Εμείς, θα τιμήσουμε το συμβόλαιο που υπογράψαμε με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία και τα γηρατειά και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, εντός και εκτός βουλής να μη περάσουν οι εφαρμοστικοί νόμοι του μνημονίου και θα εντείνουμε την πάλη μας μέσα και έξω από τη χώρα για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της εργασίας.

Ο κ. Σαμαράς, ήδη από χθες έδωσε το στίγμα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Με το κλείσιμο της κάλπης, ξεχάστηκαν και τα 18 σημεία και η διαπραγμάτευση. Αντί να απευθυνθεί στον λαό που τον ψήφισε, απευθύνθηκε στην τρόικα, λέγοντας πως θα τιμήσει την υπογραφή του!

Σαν να τους έκλεισε το μάτι και να τους είπε πως το κόλπο έπιασε. Αλλά το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Οι μέρες τους θάναι μετρημένες και ο αγώνας μας, πολιτικός και κοινωνικός έχει ήδη αρχίσει. Και τώρα η αφετηρία μας δεν είναι 5%, αλλά 27! Και δύναμή μας, η σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας που έχουμε αναπτύξει και θα ενδυναμώσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα με τον ελληνικό λαό. Η ώρα της Αριστεράς ήλθε και το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply