Συνέντευξη Δ. Θεμελή για τη μεταφορά της ΔΕΥΑΙ

Η αξιοποίηση του συνόλου της Δημοτικής περιουσίας και η μείωση των κονδυλίων που δαπανώνται για τη μίσθωση κτιρίων στο κέντρο της πόλης, αποτελούν τους δύο βασικούς λόγους, για τη μετακίνηση μέρους των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ στο πρώην δημαρχείο Περάματος.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Θεμελής και αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου αναφέρθηκε αναλυτικά στην απόφαση αυτή, υπογραμμίζοντας πως οι συνθήκες στο Πέραμα είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που εργάζονταν μέχρι σήμερα οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΙ και η πλήρης διαμόρφωση του κτιρίου γίνεται με την εγκατάσταση τους, ώστε να καλύπτει στο μέγιστο βαθμό τις ανάγκες.

Η απόφαση για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας ελήφθη από την Εκτελεστική Επιτροπή, το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα.

Σε όλες τις περιπτώσεις τονίστηκε πως ο νέος – Καλλικρατικός – Δήμος Ιωαννιτών έχει δύο σημαντικές υποχρεώσεις. Η πρώτη ήταν να αξιοποιήσει την υποδομή των πρώην δήμων που συνενώθηκαν και η δεύτερη να εξασφαλίσει χώρους για τις υπηρεσίες που μετακινήθηκαν από την πρώην νομαρχία στην αρμοδιότητα του. Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται η Πολεοδομία, η ΤΥΔΚ, η Πρόνοια και το ΚΕΠ.

«Δεν κάνουμε κάτι πρόχειρο ή κάτι επιλεκτικό. Κινηθήκαμε με άξονα την αξιοποίηση όλων των υποδομών και τη μείωση των μισθωμάτων που καταβάλλει ετησίως ο Δήμος για τη στέγαση υπηρεσιών σε διάφορα κτίρια του κέντρου», υπογράμμισε ο κ. Θεμελής.

Σήμερα ο Δήμος Ιωαννιτών καταβάλλει το ποσό των 38.500 ευρώ μηνιαίως για μίσθωση κτιρίων. Με βάση την ίδια λογική και στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση ενός νέου κτιρίου, στο οποίο θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και με κριτήριο βέβαια τα χρήματα για την μίσθωσή του να είναι λιγότερα από όσα δαπανώνται σήμερα.

Στο κτίριο της ΔΕΥΑΙ, στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, παραμένουν τα ταμεία ώστε οι καταναλωτές να μην χρειάζεται να μετακινηθούν στο Πέραμα για την εξόφληση των λογαριασμών, ενώ στους χώρους του πρώτου ορόφου θα μεταφερθούν υπηρεσίες του Δήμου – Προγραμματισμός – ώστε έτσι να μπορέσει να συστεγαστεί και να λειτουργήσει ενοποιημένα πλέον η Πολεοδομία.

Ο κ. Θεμελής έκανε σαφές πως εάν οι εγκαταστάσεις στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού δεν επαρκούν για με τη μεταφορά των τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΙ, τότε αυτές θα εγκατασταθούν στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Παμβώτιδας.

«Μία μετακίνηση πάντα δημιουργεί προβλήματα. Αντιλαμβανόμαστε και το κόστος που μπορεί να έχει για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΙ η μετακίνηση τους στο Πέραμα. Κάναμε γνωστό στους ίδιους, το λέμε και δημόσια, ότι καθημερινά και στο χρόνο που πρέπει θα κινείται από το κέντρο της πόλης το λεωφορείο που διαθέτει η Δημοτική Ενότητα Περάματος. Με το ίδιο λεωφορείο θα μπορούν να επιστρέψουν το μεσημέρι και πάλι στο χρόνο που πρέπει οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο κ. Θεμελής.

Ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της επιχείρησης σημείωσε ότι οι χώροι στο Πέραμα είναι και σύγχρονοι και κατάλληλοι, καθώς πρόκειται για ένα κτίριο που κατασκευάστηκε πριν έξι μόλις χρόνια.

«Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστεί με απόλυτο σεβασμό στους εργαζόμενους. Θα είμαστε υπόλογοι μόνο στην περίπτωση που πάνε σε χειρότερες συνθήκες εργασίες. Όμως θα είναι εκείνοι υπόλογοι αν πάνε σε καλύτερες συνθήκες και αρνούνται να εργαστούν», τόνισε ο κ. Θεμελής.

Ο αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΙ για την συμβολή τους στην προσπάθεια της Διοίκησης να νοικοκυρέψει την επιχείρηση και έστειλε ένα αυστηρό και σαφές μήνυμα προς εκείνους που αντιδρούν στην μεταφορά.

«Υπάρχει ένας εύσχημος ή άσχημος τρόπος, όταν κάτι δεν το θέλεις να το σαμποτάρεις. Όσοι συνεχίσουν τις λευκές απεργίες, δεν είναι υπόλογοι στη Δημοτική Αρχή, αλλά είναι υπόλογοι στους πολίτες που στηρίζουν την επιχείρηση», υπογράμμισε.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply