Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αλεξ. Καχριμάνη με Αντιπροσωπεία Δημοτικών Αστυνομικών

Α. ΚαχριμάνηςΑντιπροσωπεία Δημοτικών Αστυνομικών επισκέφτηκε χθες τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, με τον οποίο συζήτησαν το ζήτημα που προκύπτει με την διαθεσιμότητά τους, την οποία προωθεί η Κυβέρνηση.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους δημοτικούς αστυνομικούς, για το περιεχόμενο των συζητήσεων που έγινε την Τετάρτη (10 Ιουλίου) με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης. Κοινή συνιστάμενη, από αυτές είναι η ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης να μεταφερθεί στην ΕΛΑΣ η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων, σήμερα, δημοτικών αστυνομικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο Αν. Υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, το σύνολο των Δημοτικών Αστυνομικών θα τεθεί σε διαθεσιμότητα, η οποία δεν θα υπερβεί τους οκτώ μήνες. Στο διάστημα αυτό θα γίνει η αξιολόγηση και ο έλεγχος των δικαιολογητικών που έχουν καταθέσει για πρόσληψη οι δημοτικοί αστυνομικοί. Από το σύνολο των υπηρετούντων σήμερα, ένα 10% προβλέπεται να παραμείνει στους Δήμους για τη χρησιμοποίησή τους σε υπηρεσίες είσπραξης εσόδων, σε όσους βρίσκονται στο όριο συνταξιοδότησης θα παρασχεθούν πλασματικά χρόνια υπηρεσίας, ενώ θα απολυθούν όσοι εντοπιστούν με πλαστά δικαιολογητικά.

Την ενίσχυση της ΕΛΑΣ με το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, προκειμένου να καλυφθούν κενά που υπάρχουν, επιθυμεί και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, όπως είπε ο Υπουργός Ν. Δένδιας στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Πωγωνίου, για το θέμα της φύλαξης των συνόρων.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των Δημοτικών Αστυνομικών και των συζητήσεων με τους προαναφερθέντες Υπουργούς, απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία, επισημαίνει ότι οι 70 Δημοτικοί Αστυνομικοί που υπηρετούν στους δήμους (τέσσερις) της Ηπείρου, έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ, είναι άρτια εκπαιδευμένοι και ζητά – στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με την ΚΕΔΕ- την άμεση απορρόφησή τους στις Υπηρεσίες της Αστυνομίας, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρησιακή τους ικανότητα, στον ευαίσθητο τομέα αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και δη της εισαγόμενης.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply