Συνάντηση Μ. Κασσή με ΑΔΕΔΥ

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ενημερώθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής, σε συνάντηση που είχε την Παρασκευή με το προεδρείο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ο πρόεδρος κ. Γρίβας τόνισε στον βουλευτή πως οι επιπτώσεις της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που περιλαμβάνει εξαθλιώνουν τους δημόσιους υπάλληλους και πως οι συνεχείς μειώσεις μισθών επηρέασαν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλέον σε βασικές ανάγκες της καθημερινότητας.

Σημείωσε δε ότι η Α.Δ.Ε.Δ.Υ θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανατροπή αυτής της πολίτικης σε θεσμικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, καλώντας παράλληλα τον κ.Κασσή να καταψηφίσει τα μέτρα.

Από την πλευρά του ο κ.Κασσής χαρακτήρισε τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων δίκαια, τονίζοντας ότι είναι κάθετα αντίθετος σε οποιεσδήποτε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων καθώς και σε απολύσεις. Τόνισε δε ότι ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να είναι ευέλικτος και λειτουργικός κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με τις συνεχείς μειώσεις μισθών.

«Είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση έτσι ώστε να μειωθεί η γραφειοκρατία και η διαφθορά, οι οποίες όμως είναι μη μισθολογικού χαρακτήρα παρεμβάσεις. Η κοινωνία δεν έχει πλέον άλλες αντοχές για περικοπές.» δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply