Π.Ε. Πρέβεζας: Στις 4 Οκτωβρίου ο τελευταίος ψεκασμός δακοκτονίας

Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο τελευταίος δολωματικός ψεκασμός για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Ο ψεκασμός θα ξεκινήσει από την περιοχή Θεσπρωτικού – Φιλιππιάδας και θα περιλαμβάνει τις τοπικές κοινότητες Παπαδατών, Μελιανών, Γαλατά, Ριζοβουνίου, Ρωμιάς, Αγίου Γεωργίου, Νικολιτσίου, Θεσπρωτικού, Άσσου, Πολυστάφυλου και Κρανιάς. Ο ψεκασμός θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα περίπου.

Θα ακολουθήσουν οι τοπικές κοινότητες της περιοχής Λούρου, δηλαδή Λούρος, Ωρωπός, Κοτσανόπουλο, Σφηνωτό, Βρυσούλα, Τρίκαστρο, Άνω και Κάτω Ρευματιά και Σκιαδάς, και τελευταίες οι περιοχές Ζαλόγγου (Μυρσίνη, Μεγαδέντρο, Καμαρίνα, Κρυοπηγή, Εκκλησιές, Δεσποτικά, Χειμαδιό) και Πρέβεζας (Ν. Σαμψούντα, Ν. Σινώπη, Αρχάγγελος, Φλάμπουρα, Μιχαλίτσι, Πρέβεζα, Νικόπολη, Κανάλι και Καστροσυκιά).

Ο ψεκασμός θα γίνει με συνεργεία από εδάφους και με τη χρήση του οργανοφωσφορικού σκευάσματος Dimethoate ή του πυρεθρινοειδούς Karate, κατά περίπτωση, και ελκυστικής ουσίας (μελάσας).

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να ενημερώνονται από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ή από την υπηρεσία για τις ακριβείς ημέρες και ώρες των ψεκασμών σε κάθε χωριό, να έχουν ανοικτά τα κτήματά τους και να συνεργάζονται με τα συνεργεία ψεκασμού και με τους γεωπόνους της υπηρεσίας για την επιτυχή εκτέλεση του έργου.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply