Πολ. Σύλλογος “Τα Πατήματα”: Χορευτικό τμήμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Τα Πατήματα» ξεκινάει το χορό:

Το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Τα Πατήματα» ξεκινάει, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, τα μαθήματα παραδοσιακών χορών, αυτή τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στις 9 το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο του 4ου Γυμνασίου Ιωαννίνων (Οικονομικό), επί της οδού Μιχαήλ Αγγέλου.

«Τα Πατήματα» προσκαλούν όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, αλλά και όσους αναζητούν και θέλουν να γίνουν μέρος μιας προσπάθειας δημιουργικής πρότασης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, μακριά από ξερόλες ειδικούς, προσκόλληση σε οπισθοδρομικές θεωρίες και διδακτικές μεθόδους ανειδίκευτων επαγγελματιών, να παραβρεθούν στην πρώτη συνάντηση προκειμένου να θέσουν όλοι μαζί από κοινού τους στόχους της φετινής χρονιάς. Χοροί από κάθε γωνιά της Ελλάδος θα παρουσιαστούν με τέτοιο τρόπο, που θα μετατρέπουν την κάθε πρόβα σε μια ευχάριστη εμπειρία με σκοπό μέσω του χορού όλοι να γίνονται μια παρέα και στο τέλος των μαθημάτων να φεύγουν με ευχάριστα συναισθήματα και χαμογελώντας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το χορευτικό κάθε καλοκαίρι συμμετέχει σε Διεθνή Φολκλορικά Φεστιβάλ εκτός Ελλάδος, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του να γνωρίσουν μακρινούς προορισμούς και να ανταλλάξουν απόψεις με άτομα, από διάφορες χώρες της υφηλίου, που μοιράζονται τους ίδιους προβληματισμούς και ανησυχίες. Τέλος, οι συνεργασίες με άλλους φορείς πολιτισμού που σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες, θα βγάλουν στην επιφάνεια τη διαχρονική αλληλεπίδραση πολιτισμών, ηθών και εθίμων των λαών των Βαλκανίων, της Ευρώπης, της Μεσογείου και όχι μόνο…

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Βασιλείου στα τηλέφωνα 26510.34935 – 6999.949999 ή να επισκεφτούν την διαδικτυακή πύλη του Συλλόγου: www.tapatimata.gr.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply