Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Από 1η Ιουλίου η μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου:

Από 1η Ιουλίου μεταφέρονται στην Περιφέρεια οι Διευθύνσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ΔΕΣΕ, ΔΕΚΕ, Διεύθυνση Δημοσίων Έργων, Διεύθυνση Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Περιφερειακό Ταμείο, Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή και ό, τι αφορά τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόνισε ότι η μεταφορά των ανωτέρω υπηρεσιών στο Διοικητήριο της Περιφέρειας θα γίνει σταδιακά και αναλόγως της προόδου απελευθέρωσης των χώρων από υπηρεσίες που συνυπήρχαν από παλιά με αυτές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

«Ήδη, πρόσθεσε, οι υπηρεσίες του ΟΠΑΔ και του ΟΓΑ έχουν μεταφερθεί και εντός των ημερών, όπως με διαβεβαιώνει ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιος θα μεταφερθούν η Πολεοδομία, το ΚΕΠ και το τμήμα της Πρόνοιας, που αφορά το Δήμο. Επίσης υπάρχει και η Αγροφυλακή, για την οποία αναμένεται η υπογραφή ενός εγγράφου για το που θα μεταφερθεί τελικά ως Υπηρεσία. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε όλο το νέο προσωπικό, το οποίο ήδη τοποθετούμε ανάλογα με τις ελλείψεις που έχουμε στις άλλες υπηρεσίες και με τα προσόντα που έχει ο καθένας. Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε όλη την Ήπειρο. Είναι ευκαιρία να αλλάξουνε τα πράγματα στην Ήπειρο, έστω και αν δεν υπάρχουν τα ανάλογα χρήματα».

Παράλληλα ζητά την κατανόηση για τυχόν μικροπροβλήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά το στάδιο της μεταφοράς των υπηρεσιών, τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο της 2ης επαρχιακής οδού Ιωαννίνων:

Υπογράφτηκε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, η σύμβαση για την βελτίωση – ασφαλτόστρωση της 2ης Επαρχιακής Οδού από κόμβο Ελληνικού έως Καλέντζι.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 9.500.000 ευρώ και η χρηματοδότηση του γίνεται από το ΕΣΠΑ. Ανάδοχος είναι η Κοινοπραξία «ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΤΕΒΕ- ΔΟΜΙΚΗ ΑΡΤΑΣ ΑΤΕ». Ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι η 19η Ιουνίου 2013.

Για τον ΧΥΤΑ:

«Για μας όλα τα θέματα που αφορούν το περιβάλλον είναι πρώτης προτεραιότητας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικότερα για τον ΧΥΤΑ Ελληνικού. «Περιμέναμε ότι κάποια θέματα θα είχαν λυθεί μέχρι 30 Ιουνίου. Βοηθήσαμε σε ό, τι μπορούσαμε, κληρονομούμε όμως κάποια πράγματα που θέλουν περαιτέρω επεξεργασία. Εμείς σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε το ΧΥΤΑ Ελληνικού», πρόσθεσε.

Συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων:

Σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, συνεδριάζει η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων, με θέμα την υλοποίηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply