Περιοδεία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το “Αμάρτημα της μητρός μου” του Γεώργιου Βιζυηνού

Το αμάρτημα της μητρός μουΌπως και στην πρεμιέρα του έργου στην Άρτα, έτσι και χθες, Τετάρτη οι θεατές της παράστασης «Το Αμάρτημα της μητρός μου» Γεώργιου Βιζυηνού χάρισαν στο τέλος της ένα θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς της παράστασης.

Το έργο, που παρουσιάζει σε μια μεγάλη περιοδεία το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης την επίσημη πρεμιέρα του στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ στα Ιωάννινα, την οποία παρακολούθησαν κοντά στους 1.500 θεατές.

Μέγας χορηγός: ΠΕΔ Ηπείρου. Χορηγοί επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 98,7 fm, περιοδικό «Αυλαία» Θεσσαλονίκης, ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών 105,5 fm «στο κόκκινο», ραδιοφωνικός σταθμός Κέρκυρας «Κύμα 90,3 fm». Υποστηρικτές: Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Ξενοδοχεία «Olympic» και «Du Lac», εταιρείες «Κτήμα Γκλίναβος», «Ζαγόρι», «Βίκος», «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.».

Μετά την επίσημη πρεμιέρα ακολουθούν παραστάσεις (στο Μέτσοβο σήμερα Πέμπτη 11/7), στην Παραμυθιά (Παρασκευή 12/7, θέατρο Κατασκήνωσης), Άνω Καλεντίνη (Σάββατο 13/7), Φιλιάτες (Κυριακή 14/7), Ζίτσα (Τετάρτη 17/7, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ, ΚΑΣΤΡΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ), Κεφαλόβρυσο (Πέμπτη 18/7), Ηγουμενίτσα (Παρασκευή 12/7, ΔΑΣΑΚΙ) και Κοσμηρά (Κυριακή 21/7). Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 9.30’ το βράδυ. Η περιοδεία του έργου θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Κεντρική Σκηνή
30ος χρόνος – θερινή θεατρική περίοδος 2012-13
Γεώργιου Βιζυηνού
«Το αμάρτημα της μητρός μου»
– Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
– Μουσική – Στίχοι: Βαγγέλης Γιαννάκης
– Ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Γιανακόπουλος, Ρένα Κυπριώτη
– Σκηνικός χώρος – φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώδης
– Βοηθοί σκηνοθέτη: Γιώργος Νικοπούλος, Αθηνά Ζώτου

Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ηπείρου για την αποφασιστική της συμβολή στην πραγματοποίηση των παραστάσεων στην Ήπειρο.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply