“ΟΧΙ” ΗΡΩΩΝ – ΑΝΔΡΩΝ & όχι… ανδρεικέλων

Του Χρήστου Παπαδημητρίου,
Κοινωνιολόγου – Οικονομολόγου

«Με αφορμή την τοποθέτηση των προγόνων μας απέναντι στην ιστορία, εκ της οποίας προέκυψε η μνημειώδης ρήση ότι οι «Ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες», και την σημερινή συγκυρία εκ της οποίας συνάγεται ότι οι Έλληνες όποιοι κι αν είναι παραδίνονται ως ριψάσπιδες… όσον αφορά τον αγώνα για την πιθανή σωτηρία της χώρας».

Όχι…

Αγαπητέ μου αναγνώστη δεν αποτελεί αυτή η μικρή αναφορά άρθρο ή σοβαροφανή έκθεση ή αν θέλεις περισπούδαστη μελέτη και ανάλυση για την σημερινή κατάσταση. Κι ας είναι αδιανόητο, κοινωνικά απαράδεκτο και πολιτικά ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας, γεγονός το οποίο φαίνεται ότι θα λάβει χαρακτηριστικά εθνικής τραγωδίας.

Είναι όμως γεγονός ότι αυτές τις μέρες που στο Καλπάκι θα ξαναζωντανέψει το «ΟΧΙ» των προγόνων μας Ηρώων Ελλήνων, στην Αθήνα άλλοι Έλληνες πολιτικοί και μη συνεχίζουν τα πολιτικά, οικονομικά αλλά πάντως «αντεθνικά» παιχνίδια τους, συμφωνημένα ή κατ’ άλλους ήδη επικαιροποιημένα.

Ναι… Αγαπητέ μου αναγνώστη με την ανοχή του παρόντος μέσου ο σκοπός της αναφοράς αυτής είναι η επιβεβαίωση της πιθανής σύμπτωσης των απόψεών μας σε ότι αφορά το νόημα και τον απόηχο των ημερών. Ο απόηχος των ημερών του 1940 είναι σαφής και ξεκάθαρα συνεπάγεται ότι οι Έλληνες τιμούν τον αγώνα και την θυσία εκείνων που άφησαν τα κόκαλα τους στο Καλπάκι πολεμώντας με ανορθόδοξο τρόπο σε μέσα μεθόδους και ισχύ.

Το νόημα των ημερών του 2012 είναι ότι η θυσία του ελληνικού λαού φαίνεται ότι θα αποβεί άκαρπος καθότι πραγματοποιείται με ορθόδοξο πόλεμο, προμελετημένο σχέδιο και ανίσχυρο ή κατ’ άλλους ανίκανο και άρα εθνικά επιζήμιο πολιτικό προσωπικό, το οποίο αντί να παράγει πολιτική καταστρέφει την πολιτική.

Ας είναι, η ελπίδα δεν πρέπει να χαθεί από την ψυχή μας , και αν χαθεί ας χαθεί ως δυναμικό μέγεθος τελευταίο. Για αυτό θα φροντίσει εξ άλλου πλήθος συμπατριωτών μας – πατριωτών οι οποίοι κατά τη διάρκεια της επετείου του έθνους μας θα προσευχηθούν για την σωτηρία της χώρας και των Ελλήνων από την «Αγία Σοφία» του Λονδίνου, δίπλα στις τράπεζες του Λονδίνου και δίπλα στις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια που έχουν τοποθετήσει τον ιδρώτα τους…

Κι ενώ οι Έλληνες θα παρακολουθούν την δοξολογία με στραμμένο το νου τους στον πράγματι ηρωικό αγώνα κατά του φασισμού, άλλοι Έλληνες θα έχουν στραμμένο το μυαλό τους να μας σώσουν αλλά από μακριά, εκεί που μετέφεραν τις επιχειρήσεις τους και την εθνική τους μικρότητα… σε ώρες και μέρες σε καιρούς και περιστάσεις που θα έπρεπε να είναι εδώ στον τόπο που τους γιγάντωσε… οι ελεεινοί και τρισάθλιοι μικροέλληνες.

Ας είναι… πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν Έλληνες και έλληνες… Το έχει γράψει και καταγράψει η ιστορία, σήμερα όμως εμείς αποτίνουμε φόρο τιμής στους Ήρωες Έλληνες του 1940, οι οποίοι πράγματι ήταν Άνδρες πολέμησαν ως Ήρωες, και ήταν με βεβαιότητα Έλληνες.Αιωνία η μνήμη αυτών των Ελλήνων προγόνων μας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply