Ορισμός αρμοδιοτήτων αντιπεριφερειαρχών

Τις αρμοδιότητες των αντιπεριφερειαρχών όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Συγκεκριμένα στους αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκτός των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με τη λειτουργία, οργάνωση, συντονισμό και την εποπτεία των υπηρεσιών της Π.Ε., μεταβιβάστηκαν οι εξής αρμοδιότητες:

Α. Στον κ. Ιωάννου Ευστράτιο τα θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου.

Β. Στην κ. Καλογιάννη Θεοδώρα (Τατιάνα) τα θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Γ. Στον κ. Παππά Κωνσταντίνο τα θέματα Γεωργίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Δ.. Στον κ. Πιτούλη Θωμά τα θέματα Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανατέθηκαν οι εξής αρμοδιότητες:

Α. Στον κ. Καραμπίνα Ιωάννη τα θέματα Μεταφορών Επικοινωνιών και της εύρυθμης λειτουργίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Β. Στον κ. Κολόκα Παντελή τα θέματα Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Ηπείρου.

Γ. Στον κ. Πότση Οδυσσέα τα θέματα Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η απόφαση ισχύει από την δημοσίευση της απόφασης του Περιφερειάρχη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής:

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Κατά τη διάρκειά της εξέλεξε ως αντιπρόεδρο τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ντέτσικα. Επίσης έγινε εκτενής συζήτηση για οργανωτικά ζητήματα της Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα από το Νόμο για τον «Καλλικράτη».

Επίσκεψη του Προξένου της Γαλλίας στον Περιφερειάρχη:

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Thimonier.

Τον Πρόξενο συνόδευε η πρόξενος επί τιμής στα Ιωάννινα κ. Ελένη Παγκρατίου και στη συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη συζήτησαν θέματα ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και ιδίως σε επίπεδο Περιφέρειας.

Προτάσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα:

Σε υλοποίηση της απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, που λήφθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2011, ο αν. Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δ. Μαυρογιώργος, με έγγραφό του προς τους Ο.Τ.Α., τις αρμόδιες Υπηρεσίες, την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., τους Κοινωφελείς Οργανισμούς και τις Εθελοντικές Οργανώσεις, ζητά την κατάθεση προτάσεων – κατά Περιφερειακή Ενότητα – για τον καλύτερο συντονισμό, για την πρόληψη, για την ετοιμότητα και αποκατάσταση ζημιών από φυσικά γεωλογικά φαινόμενα, καθώς επίσης και για τις δασικές πυρκαγιές βάσει του Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ».

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply