Ορεινός Αγώνας Μετσόβου

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Μέτσοβο αγώνες τριών κατηγοριών, με τη διοργάνωση του Δήμου Μετσόβου σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Μετσόβου, το Αθλητικό Κέντρο, το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βορείας Πίνδου και των Αθλητών του Μετσόβου με πρωτεργάτη το διεθνή αθλητή Καλοφύρη Νικόλαο. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

1η Διαδρομή 16 χλμ. – (χώμα-χόρτο-άσφαλτο-καλντερίμι):
Διαδρομή: Εκκίνηση από πλατεία Τοσίτσα – Λυκιαρδοπούλου (1.145 μ.), περνάμε από παραδοσιακά καλντερίμια και έχουμε ανάβαση σε χώμα μέχρι το Μνημείο Κρητών Πεσόντων (Προφήτη Ηλία) 1.4550 μ. Συνεχίζεται η διαδρομή χόρτο – χώμα έως το ψηλότερο σημείο 1.595 μ. (σημείο Καλιωμένο Αλώνι), τρέξιμο κορυφογραμμή με κατάβαση έως το λιβάδι του ανταμώματος των Βλάχων 1.440 μ. , ανάβαση στη κορυφή Χιονοδρομικού Καρακόλι 1.510 μ. Και κατάβαση κορυφογραμμή έως την Διασταύρωση Μετσόβου 1.230 μ. ασφάλτινος δρόμος έως το τερματισμό στην κεντρική πλατεία.

2η Διαδρομή 2.5 χλμ. – (άσφαλτος – καλντερίμι):
Διαδρομή: Εκκίνηση από την πλατεία Τοσίτσα – Λυκιαρδοπούλου, διαπερνούμε περιφερειακά το μισό Μέτσοβο και τερματίζουμε στην κεντρική πλατεία.

3η Διαδρομή 800 μ. – (καλντερίμι):
Διαδρομή: Από την πλατεία Τοσίτσα – Λυκιαρδοπούλου, ένας κύκλος στα κεντρικά.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply