ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων: Ανακοίνωση

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων – Τομέας Εμπορίου και Ανάπτυξης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Το υπουργείο Οικονομικών με εγκύκλιο του διευκρινίζει ότι από 1η Σεπτεμβρίου αντί για 13% θα υπολογίζεται ο συντελεστής ΦΠΑ 23% για τα εμφιαλωμένα νερά, τα αναψυκτικά, τον καφέ, το τσάι, τους χυμούς φρούτων.

Στον τομέα του εμφιαλωμένου νερού απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι και υπάρχει συνέργεια με πολλές επιχειρήσεις. Ειδικότερα στην περιοχή μας απασχολούνται άμεσα περίπου 1.000 εργαζόμενοι ενώ έμμεσα 3.000 (δίκτυα διανομής, μεταφορές κλπ).

Είναι αδιανόητο σε έναν κλάδο που έχει πτώση της τάξης του 15% το 2011 να επιβάλλουμε υψηλότερη φορολογία. Μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη πτώση της κατανάλωσης που θα επιφέρει ανεργία, πάγωμα των επενδύσεων και τελικά τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ δεν θα είναι τα αναμενόμενα.

Αντίστοιχα ο κλάδος των καταστημάτων εστίασης με την επιβολή ΦΠΑ 23% στον καφέ και τα αναψυκτικά οδηγείται σε μαζικά λουκέτα. Να σημειωθεί ότι στις επιχειρήσεις εστίασης απασχολούνται πολλοί νέοι εργαζόμενοι που θα καταλήξουν άνεργοι.

Η Κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο λάθος της αύξησης της φορολογίας που όλοι έχουν αντιληφθεί ότι δημιουργεί ύφεση, ανεργία και τελικά αντί να μειώνει το έλλειμμα δημιουργεί «κυκλικό έλλειμμα».

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον κ. Βενιζέλο να σταματήσουν τις πολιτικές κολοτούμπες για μείωση του ΦΠΑ το 2012 όταν σήμερα προχωρούν σε αύξηση από 13% σε 23%.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply