Μας ανέβασαν τα spreads!

Γράφει ο Γιώργος Ζάρρας, Αρχειονόμος

Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης! Τώρα θα γίνει προσπάθεια για σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας! Αυτό το θέατρο του παραλόγου που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες αδυνατώ να το παρακολουθήσω. Δε με νοιάζει κιόλας. Τίποτα δε θα αλλάξει. Ανέβηκαν, λέει, τα spreads λόγω των λανθασμένων χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Απωλέσαμε την αξιοπιστία μας ως ενός σοβαρού κράτους έναντι των εταίρων και δανειστών μας και έναντι των αγορών.

Με άλλα λόγια, κάθεται σε ένα ωραίο γραφείο κάποιο σοβαρό στέλεχος και μαθαίνει ότι ο Παπανδρέου θα κάνει δημοψήφισμα για την νέα δανειακή σύμβαση και λέει «ωχ, θα καθυστερήσουν στην εφαρμογή ή ακόμα χειρότερα θα καταψηφιστεί η σύμβαση, άρα πρέπει να διασφαλίσουμε τα χρήματά μας», κοπάνα τους λοιπόν! Ποιους θα κοπανήσει; Και ποιοι είναι αυτοί; Κατάντησαν το ελληνικό κοινοβούλιο παιδική χαρά. Έλα να συγκυβερνήσουμε, όχι δεν έρχομαι, α, έρχομαι γω ο άλλος από δίπλα, όχι δε φτάνεις θέλω και τον άλλον!!! Κρίμα!

Από πού εξάγεται ότι τα προγράμματα σωτηρίας μου μας επιβάλλουν είναι και τα ορθότερα; Προφανώς αυτοί στη Δύση δεν ξεπέρασαν ακόμα το παπικό αλάθητο. Φταίμε και μείς. Ναι φταίμε, αλλά πόσο; Πόσες ελληνικές κυβερνήσεις, από καταβολής του κράτους μας ξέρετε που να μην ήταν ελεγχόμενες από αυτούς; Όλο αυτό το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα είναι έργο δικό τους ή δικό μας; Οι αιμοδιψείς εταίροι μας, που αιματοκύλισαν τον πλανήτη, μας επιβάλλουν σήμερα εκβιαστικά διλλήματα! Θυμάται κανείς πόσο αίμα κόστισε για να γίνουν αυτές οι χώρες μεγάλες και τρανές;

Οι Γερμανοί αιματοκύλησαν 2 φορές την Ευρώπη, οι Γάλλοι την βορειοδυτική Αφρική και την νοτιοανατολική Ασία, οι Αμερικανοί όλο τον κόσμο! Ποια χώρα «μάλωσαν» προχθές στις Κάννες; Ειπώθηκε τίποτα για τη Siemens, τα υποβρύχια, τις φρεγάτες και ένα σωρό άλλα δείνα που προξένησαν στον τόπο; Μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε! Αλλά ποιος να αντιπαρατάξει ανάστημα απέναντι σ’ αυτούς; Ο Παπανδρέου; Κανένας! Όλοι τους είμαι «αποτελέσματα» της ξένης πολιτικής στην Ελλάδα!

Αναρωτιέται κανείς γιατί μετά από δύο χρόνια θυσιών τα κεκτημένα μερίδας του λαού μας έχουν παραμείνει ως είχαν και τα κερδισμένα με προσπάθεια της συντριπτικής πλειοψηφίας έχουν λεηλατηθεί; Και μάλιστα χωρίς αποτέλεσμα! Λέτε να μη βλέπουν οι ξένοι ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται κάτω από τις ευλογίες τους είναι αδιέξοδες; Και μόνο πόνο και δυστυχίας στο λαό επιφέρουν; Βεβαίως το ξέρουν!

Αλλά η πολιτική του Μέττερνιχ δεν άλλαξε ποτέ! Γιατί ο «συμπαθής» αυστριακός καγκελάριος ήταν πολέμιος της ελληνικής επανάστασης του ’21; Ήταν φίλος των Οθωμανών μήπως; Όχι βέβαια. Φοβόταν την κοινωνική διάσταση της εξέγερσης μια χούφτας ελλήνων ραγιάδων. Φοβόταν ότι μια ενδεχόμενη επιτυχία των ελλήνων θα αποτελούσε παράδειγμα για την αφύπνιση εκατομμυρίων υπόδουλων, στους φεουδάρχες της κεντρικής Ευρώπης , πληθυσμών! Θα απειλούνταν το τότε οικονομικοπολιτικό σύστημα που επικρατούσε!

Αυτό φοβούνται και σήμερα.

Σκεφτείτε τι θα συνέβαινε αν παρείχαν πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση για να αντλήσει τα αναλογούντα έσοδα από το κεφάλαιο! Από τους έχοντες. Οι αλυσιδωτές αντιδράσεις στους λαούς των χωρών τους, που οι ανισότητες είναι ίδιες και μεγαλύτερες, θα ήταν ραγδαίες! Η αποδόμηση εις βάρος του μεγάλου και αχόρταγου κεφαλαίου θα ήταν προ των πυλών. Ποιος το θέλει αυτό; Ποια είναι η Ελλάδιτσα που θα δείξει το δρόμο; Και έτσι μέσα από απειλές, ανόδους επιτοκίων, χρεοκοπία, έξοδο από την ευρωζώνη φοβερίζουν και τρομάζουν την ηγεσία και το λαό μας!

Για ένα μόνο πράγμα κατηγορώ τον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του. Όχι για τις αποφάσεις που πήραν. Αυτές τους τις υπαγόρευσαν. Αλλά για έλλειψη πατριωτισμού! Η δουλοπρέπεια του συνόλου του πολιτικού μας προσωπικού οδήγησε την χώρα και το λαό μας εδώ που ήμαστε σήμερα! Όχι, ούτε η οικουμενική θα τα καταφέρει. Νομιμοποίηση ψάχνουν για την νέα επιδρομή.

Θα τους αφήσουμε;

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply