Λαθρομετανάστες και άσυλο!

Γράφει ο Γιώργος Ζάρρας, Αρχειονόμος

Έγινε και αυτό. Κατάληψη από λαθρομετανάστες στο κτίριο της Νομικής Σχολής! Σε λίγο το ξέφραγο αμπέλι μας θα γεμίσει από καταδυναστευμένους ανθρώπους που ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο (από αριστερά) ή από παράνομους και επικίνδυνους λαθρομετανάστες (από δεξιά)! Πώς να πάρει κανείς θέση χωρίς να του «κοτσάρουν» την ταμπέλα; Αν πεις, να τους βοηθήσουμε τότε είσαι αριστερός. Αν πεις να τους διώξουμε «τηρώντας» τους νόμους του σοβαρού μας κράτους, είσαι δεξιός. Αν πεις, να τους βοηθήσουμε, διώχνοντας τους, τηρώντας τους νόμους τους κράτους μας, είσαι ΠΑΣΟΚ!!! Γιατί μαζεύονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην Ελλάδα;

Για τους Ασιάτες και τους Αφρικανούς μιλάμε. Γιατί τους Αλβανούς τους είχε καλέσει ο Antonis ως υπουργός εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Θυμάστε; Τώρα πια αυτοί ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό, ανέλαβαν κομμάτι της αγοράς εργασίας και δεν ενοχλούν κανέναν! Θυμάστε τι ωραία που ήμασταν, back to 90’s, όταν έρεαν τα δανεικά και για την παραμικρή χειρονακτική εργασία λέγαμε: πάρε έναν Αλβανό μωρέ!!! Και μετά στέλναμε, ως ευυπόληπτοι πολίτες, τον χωροφύλακα να τον μαζέψει! Οι άνθρωποι αυτοί βέβαια άντεξαν. Πώς να μην αντέξουν άλλωστε. Όταν αντέχεις τον Χότζα δεν θα αντέξεις το πασοκονεοδημοκρατικό μας κράτος; Κι όταν ήρθαν τα δύσκολα, «οι Αλβανοί μας πήραν τις δουλειές»! Γιατί της κυρίας της έπεφτε βαριά η σφουγγαρίστρα και του κυρίου ντεμοντέ το σκεπάρνι! Το μάθαμε το παραμύθι.

Σίγουρα, πάντως, όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές. Φυγάδες της φτώχειας και της πείνας είναι οι περισσότεροι. Έρχονται εδώ γιατί ξέρουν ότι σε τούτη τη χώρα δεν λειτουργεί τίποτα. Όποιος θέλει μπαίνει, απ’ όπου θέλει με όποιο μέσο θέλει. Ακόμα και ο Έβρος που φυλάσσεται από χιλιάδες στρατού και συνοριοφυλακής έγινε κέντρο διερχομένων! Θα βάλει συρματόπλεγμα ο Παπουτσής!!! Ευτυχώς δεν έχουμε λεφτά να κάνουμε νέο τοίχος του αίσχους. Αλήθεια θα βάλει συρματόπλεγμα και στα βόρεια σύνορά μας απ’ όπου περνάνε παράνομα και τα «κορίτσια»; Ξέρετε αυτά που «στελεχώνουν» τα γνωστά μπαρ και ικανοποιούν (χωρίς τη θέληση τους) κάθε «ανάγκη» κάποιου «φορτωμένου» μεσήλικα!!! Δε νομίζω. Έχει ψωμί αυτή η «μετακίνηση». Ενώ τον Πακιστανό τι να τον κάνεις; Άντε να το «χώσεις» σε κάνα χωράφι να σκαλίζει όλη μέρα για ένα πιάτο φαί. Μέχρι εκεί. Ασύμφορος! Πρέπει να επαναπροωθηθεί στη χώρα του. Ξεφύγαμε. Ξεχάσαμε το άσυλο! Ποιο άσυλο; Αυτό που καλύπτει τις συμφωνίες των φοιτητικών παρατάξεων με τους καθηγητές τους για τις πρυτανικές εκλογές π.χ.; Τα μαϊμουδένια μεταπτυχιακά; Τα 10άρια στις εξετάσεις από το σπίτι; Είναι και ο Antonis εναντίον του ασύλου. Ίσως τον συνδέει μια ιδεολογική ταύτιση με παλιότερα εθνοσωτήρια κινήματα! Δεν ξέρω. Πάντως, να θέλει την εξυγίανση των πανεπιστημίων τώρα που η ΔΑΠ είναι πρώτη δύναμη μου φαίνεται απίστευτο!!!

Αυτή η εικόνα της Νομικής είναι απαράδεκτη. Δεν ξεφεύγει βέβαια από τη συνολική εικόνα που έχουμε ως κράτος. Το πρόβλημα της μετανάστευσης αλλά κυρίως της λαθρομετανάστευσης δεν είναι Ελληνικό πρόβλημα. Όταν οι ισχυροί τους καλούσαν, όπως και μας τους Έλληνες στο παρελθόν, να εργαστούν στις φάμπρικες τους για ένα κομμάτι ψωμί αφήνοντας τις χώρες τους στο έλεος των ελεγχόμενων από τους ίδιους κυβερνήσεων τους, ήταν καλά; Τώρα φταίνε οι ρομά του Σαρκοζί. Πόση υποκρισία πια! Μαζεύουν, μαζεύουν χρήμα και δύναμη και φέρονται στους ανθρώπους, αλλά και σε χώρες (βλέπε Ελλάδα) λες και είναι ζώα. Καμία αξία η ανθρώπινη υπόσταση. Να επαναπροωθηθούν. Πού; Στην πείνα; Και αν ξεπεράσουμε την κρίση τους ξαναφωνάζουμε;

Το πρόβλημα αυτό δεν λύνεται με καταστολή, αλλά με πρόληψη! Ας φροντίσουν να μην υπάρχουν χώρες με επισιτιστικό πρόβλημα. Ας φροντίσουν να μην υπάρχουν καθεστώτα που να μην σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μόνο τότε θα «παταχθεί» το φαινόμενο. Όχι με επαναπροωθήσεις! Θα μου πείτε ότι αν γινόταν κάτι τέτοιο θα αποκτούσαν και αυτοί δικαιώματα όπως εμείς. Αν τα διεκδικούσαν; Ίσως να άλλαζε ο παγκόσμιος οικονομικός χάρτης. Ποιος το θέλει! Αν δεν υπάρχουν φτωχοί δεν μπορούν να υπάρξουν οι πλούσιοι. Όπου φτωχός και η μοίρα του λέει, σοφά, ο λαός μας. Ας μείνουμε με τη μοίρα μας λοιπόν και μείς και αυτοί. Γιατί για να αλλάξει κάτι πρέπει να σταματήσουν οι «επαναπροωθήσεις» και να αρχίσουν οι ενοποιήσεις κάτω από τα κοινά μας προβλήματα.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply