Κ. Μπάρκας: “Εκδικητικές απολύσεις στην αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ”

ΣΥΡΙΖΑΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κώστας Μπάρκας στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συνυπέγραψε στις 8 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα: «Εκδικητικές απολύσεις στην αλλαντοβιομηχανία ΝΙΚΑΣ».

Η διοίκηση της αλλαντοβιομηχανίας «ΝΙΚΑΣ» προχώρησε στις 7/11/2013 το πρωί, μια μέρα μόλις μετά τη γενική πανεργατική απεργία της 6ης Νοέμβρη, σε δέκα (10) απολύσεις εργαζομένων στο εργοστάσιο στο Κρυονέρι Αττικής λόγω της καθολικής συμμετοχής των εργαζομένων στη γενική απεργία αλλά και της συγκρότησης Εργοστασιακής Επιτροπής.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν άμεσα σε Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας ζητώντας την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους. Ως απάντηση η εργοδότρια εταιρεία προσχώρησε σε άλλες επτά (7) απολύσεις με εξώδικα που έστειλε στα σπίτια των εργαζομένων. Οι τρεις (3) από τους επτά απολυμένους αποτελούν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής ενώ και οι δέκα εργαζόμενοι που απολύθηκαν το πρωί συμμετείχαν στη συνέλευση όπου εκλέχτηκε η Εργοστασιακή Επιτροπή.

Ο κ. Υπουργός ερωτάται από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους όλοι οι παράνομα, καταχρηστικά και αντισυνταγματικά απολυμένοι της αλλαντοβιομηχανίας «ΝΙΚΑΣ» και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη συνδικαλιστική τους δράση στο μέλλον;

Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ η απεργία αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα των εργαζομένων. Η προστασία των συλλογικών οργάνων εκπροσώπησης των εργαζομένων αποτελεί συνταγματικά υποχρέωση του Κράτους. Θεωρούμε μάλιστα ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να απολύονται εργαζόμενοι γιατί ασκούν τα νόμιμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059
barkas@parliament.gr

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply