Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας: Προβολή ταινίας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας ξεκινάει τη νέα περίοδο προβολών για την περίοδο 2012 – 2013, με την προβολή της ταινίας «Το λιμάνι της Χάβρης» του Φιλανδού σκηνοθέτη Άκι Καουρισμάκι. Πρόκειται για ένα κοινωνικό – πολιτικό φιλμ που εκτυλίσσεται στο λιμάνι της Χάβρης, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο λιμάνι της Γαλλίας. \

Εκεί, ο  Μαρσέλ Μαρξ, ένας μεσήλικας πρώην συγγραφέας, ο οποίος έχει αυτοεξοριστεί στη Χάβρη, μοιράζει την καθημερινότητά του ανάμεσα στο ταπεινό επάγγελμα του λούστρου, που πλέον εξασκεί, τις επισκέψεις στο αγαπημένο του μπαρ και την φροντίδα της βαριά άρρωστης συζύγου του, Αρλετί. Η μοίρα, όμως, θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ανήλικο Αφρικανό λαθρομετανάστη. Τώρα, ο ταλαιπωρημένος Μαρσέλ, καλείται να αναζητήσει και τα τελευταία αποθέματα ανθρωπιάς που του έχουν απομείνει για να τον φροντίσει όσο καλύτερα μπορεί.

Η ταινία θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πρέβεζας (ΟΑΣΗ), την Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19.0ο το απόγευμα με τιμή εισιτηρίου 4 Ευρώ και τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 21.00 το βράδυ.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply