Καχριμάνης για υγεία και παιδεία

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επισκέφτηκε χθες, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010, διαδοχικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κ. Τατιάνα Καλογιάννη και υποψήφιους συμβούλους.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο κ. Αλ. Καχριμάνης, στη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή του κ. Σωτ. Κωσταρά, εξήρε τις προσπάθειες των εργαζομένων, ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν και στο χώρο της Δημόσιας Υγείας. «Είμαστε δίπλα σας, σε ο, τιδήποτε χρειαστείτε, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου και την ανάπτυξη νέων τμημάτων», τόνισε ο κ. Καχριμάνης, ενημερώνοντας παράλληλα τον κ. Διοικητή για τη συνδρομή που παρείχε με την ιδιότητα του Νομάρχη στο Νοσοκομείο κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο. «Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, είναι συνυφασμένο με τα Ιωάννινα και την Ήπειρο και πρέπει με κάθε τρόπο να διαφυλαχθεί το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του», υπογράμμισε ο υπ. Περιφερειάρχης. Ακόμη με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα, τόνισε ότι όλοι οι Ηπειρώτες πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Ελληνική Πολιτείας, ως ίσοι.

Σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου κ. Π. Νικολόπουλο, εξήρε την πρωτοβουλία της Ένωσης,  για την καταπολέμηση, όπου υπάρχει, του φαινόμενου με τα «φακελάκια», ενώ στον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων κ. Γ. Φλούδα, μετέφερε την ικανοποίησή του για τον ουσιαστικό ρόλο των εργαζομένων, τόσο για την άψογη λειτουργία του Νοσοκομείου, όσο και για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ:

Εκτενής συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν την Πανεπιστημιακή Κοινότητα είχε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλεξάνδρος Καχριμάνης στη συνάντηση που είχε με τον Πρύτανη κ. Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τους αντιπρυτάνεις. Ο κ. Καχριμάνης σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, τόνισε τα εξής: «Άκουσα με προσοχή τα ζητήματα που μου έθεσε η Πρυτανική Αρχή. Η λειτουργία του Πανεπιστημίου, εξαιτίας της περικοπής πόρων και των κενών σε προσωπικό είναι οριακή. Στα ζητήματα που αφορούν την ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των τμημάτων Πλαστικών Τεχνών και Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, είμαστε συμπαραστάτες εδώ και χρόνια, τόσο της διοίκησης του Πανεπιστημίου, όσο και των φοιτητών του. Οφείλουν η Σχολή Καλών Τεχνών του Ε.Μ.Π., ανταποκρινόμενη στη βούληση του Εθνικού Ευεργέτη και Ιδρυτή της, καθώς και το ΤΕΕ να άρουν τις επιφυλάξεις τους και να ξεπεραστούν οι αναστολές που υπάρχουν για τα επαγγελματικά δικαιώματα των ως άνω  τμημάτων. Συμφωνήσαμε με την Πρυτανική Αρχή, όπως στη νέα περίοδο που αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου, να υπάρξει στενή συνεργασία για την αξιοποίηση της καινοτομίας και των ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο προς όφελος της ανάπτυξης της Ηπείρου».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΛΙΚΏΝ:

Με τον πρόεδρο του Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Βασίλειο Καλπακίδη, είχε τη Δευτέρα το βράδυ η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η άμεση και χωρίς όρους ένταξη στα μητρώα του ΤΕΕ, των αποφοίτων του τμήματος και η άμεση ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μετά τη συνάντηση η κ.Τ. Καλογιάννη έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι γνωστή η συνεχής ανοδική πορεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας. Η προσφορά του στις επιστήμες και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή είναι ανεκτίμητη. Η περαιτέρω ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, είναι συνυφασμένη με την ίδρυση νέων σχολών. Στο πλαίσιο αυτό, άμεση προτεραιότητα για τους φορείς και τους πολίτες του Νομού, είναι η ίδρυση πολυτεχνικής Σχολής, η οποία αποτελεί και τον βασικό στόχο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Βασικός πυλώνας για την δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιό μας ήταν και εξακολουθεί να είναι το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών.  Δυστυχώς, κατά το τελευταίο διάστημα, παρατηρείται εμπλοκή όσον αφορά στην αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους απόφοιτους του εν λόγω τμήματος».

Η εμπλοκή αυτή τορπιλίζει την προσπάθεια που έχει καταβληθεί, από τους τοπικούς φορείς, με στόχο τη δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής στα Ιωάννινα. Καλούμε την Κυβέρνηση να εξετάσει με τη δέουσα σοβαρότητα το θέμα που έχει προκύψει και να δρομολογήσει, άμεσα, όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιλυθεί το εν λόγω θέμα το συντομότερο δυνατό.»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply