Ιωάννινα: Συναντήσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης

Σειρά επαφών σε Υπουργεία και Οργανισμούς πραγματοποίησε στην Αθήνα, κλιμάκιο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Νίκο Γκόλα, το μέλος της και Εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, δημοτικό σύμβουλο Βασίλειο Χήτο και τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Στέφανο Ζέρβα.

Από τις συναντήσεις που ξεχωρίζουν είναι:
– Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Στέφανο Κομνηνό και το επιτελείο του,
– στον Ε.Ο.Τ. με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Ζήκο, υπό την παρουσία του Δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου.
– Στον Οργανισμό ‘Invest in Greece’ με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Αριστομένη Συγγρό, την κα Αγγέλα Μιχαλοπούλου, Προϊσταμένη προώθησης επενδύσεων και τον κ. Ιωάννη Ρέτσα, Προϊστάμενο επενδυτικών υπηρεσιών.
– Στον Όμιλο επιχειρήσεων Βασιλάκη – AEGEAN – Airlines, με τον Αντιπρόεδρο κ. Ευτύχιο Βασιλάκη και την Διευθύντρια δημοσίων σχέσεων & τύπου κα Σταυρούλα Σαλούση.

Στις συναντήσεις αυτές κατατέθηκαν σχετικά υπομνήματα σε θέματα έργων υποδομής Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ιωαννιτών με στόχο την διερεύνηση της πορείας τους και την ενδεχόμενη χρονική υλοποίησή τους.

Στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την νομοθετική ρύθμιση ύπαρξης σήματος ελληνικού προϊόντος που αφορά ιδιαιτέρως την περιοχή μας, ενώ παράλληλα και σε συνεργασία με τον Οργανισμό ‘Invest in Greece’ αναλύθηκαν διεξοδικά οι τρόποι ένταξης μεγάλων έργων Τουριστικής υποδομής που ο Δήμος Ιωαννιτών αποσκοπεί να υλοποιήσει καθώς και μια σειρά από προτεινόμενες μελέτες σκοπιμότητας που μπορούν να δημιουργήσουν επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή των Ιωαννίνων.

Ενδεικτικά στον Ε.Ο.Τ. συζητήθηκαν θέματα που είχαν να κάνουν με τη διασφάλιση της συμμετοχής του Δήμου Ιωαννίνων στη ψηφιακή στρατηγική σχεδιασμού διαδικτυακής εκστρατείας του ΕΟΤ, την χρηματοδότηση – συμμετοχή επιλεγμένων ενεργειών – δράσεων προβολής και προώθησης του Τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και σε στοχευμένες αγορές εξωτερικού, την πορεία της μελέτης ανάπλασης της παραλίμνιας περιοχής Περάματος Ιωαννίνων και την παραχώρηση του ‘Πάρκου Λιθαρίτσια’.

Τέλος με τον Αντιπρόεδρο της Aegean Airlines κ. Βασιλάκη, συζητήθηκε ο εμπλουτισμός της λειτουργίας πτήσεων του αεροδρομίου Ιωαννίνων και το ενδεχόμενο ένταξης εξειδικευμένων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Ιωαννίνων για προορισμούς σε χώρες στόχους όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις.

Τα παραπάνω θέματα έτυχαν θετικής ανταπόκρισης από τον Αντιπρόεδρο της Aegean, ο οποίος πρότεινε την έναρξη ενός κύκλου διεργασιών μεταξύ των δύο πλευρών με στόχο την υλοποίηση των ενεργειών αυτών.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply