Ιωάννινα & Προσήλιο: Διήμερο κινηματογράφου

Διήμερο γεμάτο ανεξάρτητο ελληνικό κινηματογράφο σε Προσήλιο και Γιάννενα:

Τι κοινό έχουν ένας κουφός και ένας τυφλός, ένας τριαντάχρονος εργένης, μια οικογένεια και μια ηλικιωμένη κυρία, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, μια Βουλγάρα Πομάκα νύφη, ο Γιάννης Αγγελάκας και τρεις μόνιμοι κάτοικοι Αθήνας; Η απάντηση θα δοθεί στις 8 το βράδυ την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στο αίθριο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι. και την ίδια ώρα το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο Προσήλιο Βορείων Τζουμέρκων, στις προβολές των βραβευμένων ελληνικών ταινιών του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσηλιωτών Ιωαννίνων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Πατήματα” και ο Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης και Παιδικής Μέριμνας του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων που διοργανώνουν από κοινού το διήμερο φιλοδοξούν να προσφέρουν στους μόνιμους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης των Ιωαννίνων και του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δημιουργίες τις νέας γενιάς ελλήνων κινηματογραφιστών και να σχηματίσουν ιδία άποψη για την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα μας στην “έβδομη τέχνη”.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται από τους διοργανωτές στο γεγονός, πως όλες οι ταινίες που θα προβληθούν δεν είναι κρατικοδίαιτες παραγωγές αλλά δημιουργίες ανθρώπων που αγαπούν τον κινηματογράφο και έχουν επιλέξει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους, εκθέτοντας τους στο “πανί”.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
– Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, 8:00μ.μ. στο αίθριο του ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.: «Σε βλέπω με ακούς», «Ταξιδιάρα Ψυχή» και «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα».
– Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, 8:00μ.μ. στο Προσήλιο Βορείων Τζουμέρκων: «Απευθείας Μετάδοση», «Η νύφη του Καθρέφτη» και «Χρυσόσκονη».

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, η εταιρία courier ΤΝΤ καθώς και το Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας Ιωαννίνων (ΚΕ.ΠΑ.Β.Ι.). Αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση κακοκαιρίας οι προβολές – και των δύο ημερών – θα πραγματοποιηθούν σε εσωτερικό χώρο, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply