Ιωάννινα: Μουσική εκδήλωση

Οι Imam Baildi στα Γιάννενα:

Στις 3 Μαρτίου το βράδυ μη φάτε… έρχονται στις 22.30 οι «Imam Baildi» στο «Boxx» (Λεωφ. Γεωργίου Παπανδρέου, τηλ. 6932610241). Aν το όνομα του σχήματος και ο τίτλος του album προκαλούν την περιέργεια σας, το άκουσμα των τραγουδιών θα το καταφέρουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Γιατί οι «Imam Baildi» είναι περισσότερο ένα ιδιαίτερο project παρά ένα συγκρότημα. Είναι το αποτέλεσμα των πειραματισμών του Ορέστη και του Λύσανδρου Φαληρέα πάνω σε παλιούς και καινούργιους ήχους. Πριν από τέσσερα χρόνια μας συστήθηκαν μέσα από το ομώνυμο album τους.

Οι διασκευές των «Imam Baildi» σε κλασικά τραγούδια της Σοφίας Βέμπο, του Βασίλη Τσιτσάνη και του Μανώλη Χιώτη, μέσα από ένα εντελώς αντισυμβατικό πρίσμα, προκάλεσαν αμέσως αίσθηση. Το live ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει μια μίξη παλιών τραγουδιών και ήχων με ένα χορευτικό rhythm section με μπουζούκι, cello, τρομπέτα, σαξόφωνο, μπάσο και κρουστά! Είναι χαρακτηριστικό πως στις ζωντανές τους εμφανίσεις μικροί και μεγάλοι παρασύρονται σε ένα χορευτικό πάρτυ με Balkan, sampa και hip hop διάθεση που φαίνεται τόσο γνώριμο εξαιτίας της βάσης του set, που αποτελείται κυρίως από παλιά αγαπημένα λαϊκά τραγούδια. Εξάλλου το γιαννιώτικο κοινό είχε την ευκαιρία να τους απολαύσει ζωντανά δίπλα σε δύο αγαπημένες κυρίες της έντεχνης μουσικής σκηνής, τη Δήμητρα Γαλάνη και την Ελένη Τσαλιγοπούλου στην καλοκαιρινή τους συναυλία στο θέατρο Φρόντζου.

Η είσοδος είναι 10 Ευρώ με μπύρα, ενώ η μπύρα κάνει 4 Ευρώ και το ποτό 6 Ευρώ. Ταυτόχρονα το «Boxx Live Stage» ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Σάββατο, για πρώτη φορά στην πόλη μας, τους μοναδικούς «XAXAKES», οι οποίοι όπου και αν εμφανίζονται μόνο απαρατήρητοι δεν περνάνε με την αγνή pop διάθεση τους. Τέλος να μην παραλείψουμε πως την Παρασκευή στην σκηνή του «Boxx» θα γίνει το reunion των Rock Label.

Cyanna, όπως rock & roll:

Οι «Cyanna» ήρθαν την Τρίτη 1η Μαρτίου για πρώτη φορά στα Γιάννενα. Πρόκειται για ένα αγγλόφωνο συγκρότημα που εμφανίστηκε στη σκηνή του «Boxx» με εμφανή rock ’n’ roll διάθεση. Από την πρώτη στιγμή και για δύο ώρες η τετραμελής μπάντα δεν σταμάτησε να χοροπηδάει παίζοντας μουσική, τραγουδώντας και κάνοντας το κοινό που τους τίμησε να καταλάβει γιατί θεωρούνται από κριτικούς και site της εναλλακτικής σκηνής «το επόμενο μεγάλο μπαμ»! Με δικά τους κομμάτια, αλλά και υπέροχα εκτελεσμένες διασκευές, οι «Cyanna» άνοιξαν για το «Boxx» μια σειρά δωρεάν συναυλιών, στις οποίες θα πρωταγωνιστούν γνωστά συγκροτήματα της ελληνικής εναλλακτικής και ροκ μουσικής.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply