Θέση της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών για την ΕΟΖ Πωγωνίου

no_logoΕπιστολή της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών Πωγωνίου Ιωαννίνων για την ΕΟΖ Πωγωνίου:

«« Προς την Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων επαρχίας Πωγωνίου Ηπείρου

Αξιότιμοι κύριοι,

Σε απάντηση του αιτήματος σας, που εστάλη με τη σχετική επιστολή, και μελετώντας τη συνοδευτική παρουσίαση θέσεων της Ομοσπονδίας για την πρόταση δημιουργίας Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι, αλλά και άλλες απόψεις και θέσεις – όπως της Πανηπειρωτικής, της Ένωσης Βασιλικιωτών Πωγωνίου, της Ομάδας Πρωτοβουλίας ενάντια στην Ε.Ο.Ζ. Πωγωνίου κ.ά. -, εκθέτουμε τα παρακάτω:

Η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών θεωρεί ότι καμία μορφή Ε.Ο.Ζ. δεν θα ωφελήσει την περιοχή του Πωγωνίου ή τη χώρα, αντιθέτως θα τις βλάψει ανεπανόρθωτα. Η έξοδος από την οικονομική κρίση και την ανεργία σε βάρος των ανθρώπινων δικαιωμάτων μεταναστών, των εργασιακών και ασφαλτικών δικαιωμάτων εργαζομένων, και του φυσικού πλούτου και κάλλους της περιοχής μας, οδηγεί σε αδιέξοδο υποβάθμισης και ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.

Οι κόκκινες γραμμές, που ορισμένοι θέτουν, εύκολα γίνονται “ροζ” και με την πάροδο του χρόνου “ξεθωριάζουν” και σβήνονται.

Πρέπει όλοι οι Πωγωνήσιοι να αντιληφθούμε πως αν δημιουργηθεί Ε.Ο.Ζ. στο Πωγώνι τότε το πείραμα θα πετύχει και θα επεκταθούν οι ζώνες αυτές και στην υπόλοιπη χώρα. Επομένως, έχουμε μεγάλη ευθύνη και η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη. Όχι σε οποιαδήποτε μορφή Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στο Πωγώνι.

Με εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας:
Ο Αντιπρόεδρος, Βασίλης Νεάνθης »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply