Η απόφαση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές στην Π.Ε. Ιωαννίνων

Περιφέρεια ΗπείρουΥπεγράφη από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη η απόφαση για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Περιφερειακής Ενότητας τις Κυριακές (πέραν των επτά προβλεπόμενων Κυριακών, βάσει του Ν. 4177/2013).

Σύμφωνα με την απόφαση επιτρέπεται:
– Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
– Η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στα όρια των Δήμων Μετσόβου, Κόνιτσας, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Βορείων Τζουμέρκων, Ζίτσας και Δωδώνης για όλες τις υπόλοιπες Κυριακές του έτους.
– Η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τουριστικών ειδών, εστιατορίων, μπαρ, γαλακτοπωλείων κλπ όλες τις Κυριακές του έτους, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από τις 11:00 π.μ. έως τις 20:00, σύμφωνα με τις διατάξεις τους ισχύοντος νόμου. Στην απόφαση επισημαίνεται ότι δεν θίγονται τα εργασιακά ζητήματα, τα οποία ρυθμίζονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply