Ηγουμενίτσα: Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου

Πρόγραμμα Εορτασμού της Ιστορικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην πόλη της Ηγουμενίτσας (έδρα νομού):

– Α. Γενικά:
1. Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών και Ιδιωτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών, των οικιών και των ελλιμενισμένων πλοίων, από τις 8.00 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
2. Φωταγώγηση της πόλης και των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

– Β. Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης:
Ώρα 12.00: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές και σπουδαστές στο Μνημείο Ηρώων της πόλης, προσερχομένων με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους, παρουσία όλων των Αρχών, με τη γενική ευθύνη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής και με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

– Γ. Παρασκευή 28 Οκτωβρίου:
1. Ώρα 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, η δε Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας θα περιέλθει τις οδούς και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
2. Ώρα 08.00: Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Κατάστημα της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.
3. Από ώρα 08.10 – 09.00: Εθνικά εμβατήρια από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.
4. Ώρα 10.30: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γιρομερίου και Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.
Μετά τη δοξολογία, εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από κ. Κύλλα Γεώργιο Εκπαιδευτικό της Αθμιας Δ/νσης Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.
Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, η 10.20 ώρα.
5. Ώρα 11.15: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή – Εθνικός ύμνος.
6. Ώρα 11.35: Παρέλαση, προ των επισήμων, στην παραλιακή λεωφόρο Εθνικής Αντίστασης.
7. Ώρα 17.30: Υποστολή της Σημαίας στο Κατάστημα της Π.Ε. Θεσπρωτίας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Υπεύθυνο για τη φωταγώγηση του Καταστήματος της Π.Ε. Θεσπρωτίας και την έπαρση και υποστολή της σημαίας σ’ αυτό, ορίζουμε τον Βασίλειο Χαϊδούση, υπάλληλο της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply