Ερώτηση Μ. Κασσή για την φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών Νομού Ιωαννίνων

kasisΕρώτηση προς τους Υπουργούς Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με το θέμα της φύλαξης των παραμεθόριων περιοχών του Νομού Ιωαννίνων, κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κασσής.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«« ΕΡΩΤΗΣΗ Προς: Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη & Υπουργό Εθνικής Άμυνας

“Φύλαξη Παραμεθόριων Περιοχών Νομού Ιωαννίνων”:

Προ ολίγων ημερών γίναμε δυστυχώς μάρτυρες ενός στυγερού εγκλήματος στο χωριό Κτίσματα, του Δήμου Πωγωνίου, στην Ελληνοαλβανική μεθόριο του Νομού Ιωαννίνων. Δυο ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας δολοφονηθήκαν μέσα στο σπίτι τους, και ο δράστης διέφυγε χωρίς να καταδιωχθεί ουσιαστικά από κανέναν.

Δεν είναι δυνατόν να ανοίγει η συζήτηση για καλύτερη φύλαξη των παραμεθόριων περιοχών της χώρας μόνο όταν θρηνούμε θύματα. Οι κάτοικοι της παραμεθόριου αισθάνονται ανασφαλείς, πολύ απλά διότι με τις περικοπές και τις μεταθέσεις που έγιναν στα σώματα ασφαλείας, πλέον οι περιοχές αυτές είναι γυμνές σε κάθε μορφή εγκληματικής δράσης.

Οι μαζικές αποσπάσεις συνοριακών αστυνομικών στον Έβρο, δημιούργησε τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση για επιστροφή τους στην ελληνοαλβανική μεθόριο ,καθώς και μέριμνα για την επάνδρωση των στρατιωτικών φυλακίων.

Τον τελευταίο καιρό στην περιοχή του Πωγωνίου και γενικότερα της παραμεθορίου καταργήθηκαν έξι αστυνομικά τμήματα και δυο στρατιωτικά φυλάκια ενώ παράλληλα η δύναμη των συνοριοφυλάκων έχει μειωθεί αισθητά.

Για τα παραπάνω:

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1)Τι μετρά προτίθεστε να πάρετε για τη φύλαξη της παραμεθορίου του Ν. Ιωαννίνων; Προτίθεστε να φέρετε πίσω τους αποσπασμένους στον Έβρο συνοριακούς αστυνομικούς;
2)Τι προτίθεστε να κάνετε για την επαναλειτουργία των καταργηθέντων αστυνομικών τμημάτων της παραμεθορίου;
3)Θα επαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια που καταργήθηκαν; »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply