Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ για τη διάλυση του ΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑΕρώτηση 36 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις αδιαφανείς και νομικά διάτρητες αποφάσεις με τις οποίες η κυβέρνηση μεθοδεύει τη διάλυση του ΙΚΑ και τον εμπαιγμό υπαλλήλων και επιτυχόντων:

«« Τριάντα έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, κατέθεσαν την Τρίτη 26/2/13 ερώτηση στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας σχετικά με την προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης να επιλύσει οριστικά το θέμα των απολύσεων 450 υπαλλήλων του ΙΚΑ, αλλά και να αποκαταστήσει τους 800 περίπου επιτυχόντες της προκήρυξης ΑΣΕΠ 8Κ/2008, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβη με την απόφαση υπ’ Αριθμ. ΔΙΠΠ/Φ.ΕΠ.1/212/οικ.5018/15-2-2013(ΦΕΚ 335/18-2-2013) στην κατανομή… 331 θέσεων για το ΙΚΑ από την προκήρυξη 8Κ, σε αντικατάσταση προφανώς των απολυμένων!

Οι υπάλληλοι του ΙΚΑ, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008, αφού ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα για δύο ολόκληρα χρόνια περιμένοντας την πρόσληψή τους στην Αγροτική Τράπεζα, ενημερώθηκαν το 2011 για την τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες του ΙΚΑ και έκτοτε εργάζονται καλύπτοντας κάποιες από τις τεράστιες ανάγκες του Οργανισμού. Οι εκθέσεις αξιολόγησής τους, μάλιστα, μαρτυρούν ότι έκαναν εξαιρετική δουλειά. Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό στο ΙΚΑ, πρέπει επιτέλους να αποκατασταθούν όλοι οι επιτυχόντες της προκήρυξης 8Κ/2008, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζεται με την ως άνω απόφαση κατανομής.

Επειδή, η απόφαση κατανομής 331 θέσεων για το ΙΚΑ το μόνο που διασφαλίζει είναι τη διαιώνιση της δικαστικής διαμάχης, άρα τη ΜΗ στελέχωση του Οργανισμού.

Επειδή, η απαξίωση του θεσμού του ΑΣΕΠ και η έλλειψη σχεδιασμού στις ανάγκες για προσωπικό προκαλoύν πλέον οργή. Εξάλλου, οι ατελείωτες ουρές, οι ανάγκες για έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, οι τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, τα προβλήματα στελέχωσης και λειτουργίας των τοπικών γραμματειών για τα ραντεβού των ασφαλισμένων είναι αδιάψευστοι μάρτυρες των ελλείψεων σε προσωπικό στις υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Επειδή, το θέμα των προσλήψεων των επιτυχόντων της 8Κ και των απολύσεων των υπαλλήλων της 9Κ μόνο με ενιαία νομοθετική παρέμβαση μπορεί να λυθεί.

Επειδή, το ΙΚΑ έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μετά και από τα κύματα συνταξιοδότησης που προκάλεσαν οι τελευταίες, νέες δραστικές μειώσεις των μισθών,

Οι τριάντα έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, απευθύνουν τα ακόλουθα ερωτήματα στους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας:

1) Με βάση ποια κριτήρια προέβησαν σε μία απόφαση κατανομής που δεν ικανοποιεί καμία πλευρά και είναι τόσο νομικά διάτρητη, ώστε να οδηγήσει σε νέα δικαστική διαμάχη και άρα σε καμία πρόσληψη για το ΙΚΑ;
2) Θα κάνουν αποδεκτή την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ η οποία θα επανακατατεθεί και επιλύει οριστικά το πρόβλημα των απολύσεων, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλους τους επιτυχόντες; Εάν όχι, θα προβούν άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να παραμείνουν οι 450 υπάλληλοι του ΙΚΑ και ταυτόχρονα να προχωρήσει ο διορισμός όλων των επιτυχόντων της προκήρυξης 8Κ/2008; »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply