Επιστολή Μ. Κασσή στον κ. Στουρνάρα για την γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”

kasisΕπιστολή Μ. Κασσή στον κ. Στουρνάρα για την γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”:

«« Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Παίρνω την πρωτοβουλία να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή καθώς σε απάντηση πρόσφατης ερώτησής μου για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. και της μη πληρωμής των παραγωγών από τη διοίκηση της εταιρείας, μου κοινοποιήσατε ως δική σας απάντηση , επιστολή του Ειδικού Εκκαθαριστή της Αγροτικής Τράπεζας, κ. Νικολάου Μαράντου, η οποία το λιγότερο που μπορώ να πω είναι πως προσβάλει εμένα, τους πολίτες της Ηπείρου συνολικά και κυρίως τους κτηνοτρόφους ειδικότερα, που βιώνουν μία τραγική πραγματικότητα.

Την ώρα που η νέα Διοίκηση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε μειώνει τις προκαταβολές, καθυστερεί δραματικά τις πληρωμές, δεν χορηγεί την εκκαθάριση και προκαλεί ασφυξία στους παραγωγούς της περιοχής, ο Ειδικός Εκκαθαριστής δηλώνει πως « δεν έχουν περιέλθει σε γνώση μας οποιεσδήποτε εξελίξεις στο θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ, αντίθετα, έχουμε πληροφορηθεί ότι η εταιρία ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και υλοποιεί το πρόγραμμα που έχει θέσει για την ανάπτυξή της».

Με βάση αυτή την απάντηση είναι προφανές πως ο Ειδικός Εκκαθαριστής ή είναι Ειδικός Ψεύτης ή εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα.

Όταν οι κτηνοτρόφοι στην Ήπειρο είναι έτοιμοι να πουλήσουν τα κοπάδια τους διότι δεν μπορούν να τα συντηρούν πλέον, όταν ολόκληρες οικογένειες βιώνουν μια καθημερινότητα που είναι το λιγότερο εφιαλτική, η απάντηση του κυρίου αυτού, το μόνο που κάνει είναι να εξοργίζει την Ηπειρώτικη κοινωνία.

Σε ποιον Κόσμο ζει άραγε ο Ειδικός Εκκαθαριστής και εσείς πως μπορείτε και ασπάζεστε άκριτα τις απόψεις του; Να τον ενημερώσετε πως η Ελληνική ύπαιθρος έχει κρατήσει την ελληνική κοινωνία όρθια σε δύσκολες περιόδους και όχι τα γραφεία του Κολωνακίου…

Δεν υπάρχει καμία επαφή με την πραγματικότητα;

Επιπλέον πως μπορεί και μιλά ο Εκκαθαριστής για «διεθνή διαγωνισμό» για την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. όταν όλοι γνωρίζουν πως ακολουθήθηκαν «άλλου τύπου» διαδικασίες;

Όλα αυτά αποτελούν πραγματικά προσβολή για την Ήπειρο και ιδιαίτερα για του απλήρωτους, εδώ και μήνες, παραγωγούς.

Αποτελούν θράσος από ένα κύριο ο οποίος προφανώς ούτε που γνωρίζει τι σημαίνει κτηνοτροφία και παραγωγή και σίγουρα η ευθύνη βαραίνει και εσάς που τον επιλέξατε και φαίνεται να ασπάζεστε τις απόψεις του.

Το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον απομακρύνετε άμεσα και να αποκτήσετε επαφή με την πραγματικότητα.

Και εσείς και ο Εκκαθαριστής είχατε μιλήσει για πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. που δίνει «ώθηση στον Πρωτογενή Τομέα της Ηπείρου» και σήμερα αποδεικνύεται πως ήταν «άνθρακες ο θησαυρός» και η προσβολή που σας περιγράφω επιβεβαιώνει την άποψη που είχαμε και έχουμε σχεδόν όλοι οι φορείς και οι πολίτες στην Ήπειρο πως η διαδικασία πώλησης ήταν το λιγότερο προβληματική για να χρησιμοποιήσω την πιο ήπια έκφραση που ακούγεται.

Με τη στάση που τηρείται δυναμιτίζετε ακόμη περισσότερο την υπανάπτυξη και την αποδυνάμωση της πρωτογενούς παραγωγής και βυθίζετε ακόμη περισσότερο και την Ήπειρο στην ύφεση.
Είναι χρέος σας να επανορθώσετε άμεσα. Επιτέλους πια είναι η επιδίωξή σας;

O ΘΑΝΑΤΟΣ του πρωτογενούς τομέα;

Πώς θα ξεφύγουμε από τα δάνεια και τον φαύλο κύκλο της ύφεσης αν δεν παράξουμε σαν χώρα; Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο οπότε αναμένω άμεσες ενέργειές σας.

Μιχάλης Κασσής »»

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply