Επισκέψεις – ομιλίες Β. Αργύρη

Ομιλία Β. Αργύρη στην Κατσικά:

Στην Κατσικά μίλησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, όπου περιόδευσε μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης “Ήπειρος – Τόπος να ζεις”.

Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μεγάλη ριζοσπαστική τομή της νέας Αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, η οποία ανοίγει μία νέα σελίδα ανάπτυξης της Ηπείρου.

«Ο ρόλος του Ηπειρώτη είναι πλέον σημαντικός. Συμμετέχει στη διοίκηση, γίνεται δημιουργός και αποδέκτης των στόχων που θέτουμε ως παράταξη “Ήπειρος – Τόπος να ζεις”. Καταθέσαμε στον Ηπειρωτικό λαό το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα λιτό συγκεκριμένο, με χρονοδιάγραμμα, μετρήσιμους και υλοποιήσιμους στόχους. Ένα πρόγραμμα ανάτασης της Ηπείρου, η οποία γίνεται ενιαίος γεωγραφικός και οικονομικός χώρος, με πλούσιους φυσικούς πόρους, με κοινά χαρακτηριστικά στον πολιτισμό και την παράδοση,  με σημαντική αγροτοδιατροφική παραγωγική δομή,  σταυροδρόμι ανατολής και δύσης. Πύλη εισόδου της Ελλάδας στην Ευρώπη, διαμετακομιστικό και επικοινωνιακό κέντρο με θεσμικές, κοινωνικές, οικονομικές δομές που αναβαθμίζουν την ζωή των Ηπειρωτών. Ένας ενιαίος ηπειρωτικός τόπος με ταυτότητα καιν ποιότητα σε όλα τα αγαθά και προϊόντα που παράγει.

Οι Ηπειρώτες βλέπουν καθαρά ότι απέναντι στην προτασιακή πολιτική μας, η παράταξη του κ. Καχριμάνη δεν προτείνει απολύτως τίποτε για το σήμερα και το αύριο της Ηπείρου. Τα προβλήματα δεν λύνονται με ξόρκια ούτε με πελατειασμό και απραξία. Τα προβλήματα είναι εδώ, θέλουν ανθρώπους ικανούς με γνώση και αποφασιστικότητα, θέλουν πυξίδα με σχέδιο και υλοποιήσιμες προτάσεις. Εμείς αυτό εγγυόμαστε. Με πρόγραμμα, με ανθρώπους καταξιωμένους και προπαντός όραμα για την Ήπειρο» τόνισε ο κ. Αργύρης.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση που θα ακολουθήσει ως αιρετή περιφερειακή αρχή καθώς και στο αναπτυξιακό σχέδιο της παράταξης “Ήπειρος – Τόπος να ζεις”.

«Η αιρετή Περιφέρεια πρέπει να διέπεται από διαφάνεια, συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Ο ρόλος της είναι η άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και των αναγκών του. Απέναντι στην διαφάνεια ο κ. Καχριμάνης αντιπαρατάσσει τον πελατειασμό, το βόλεμα των κολλητών. Εμείς χωρίς καμία προσωπική αντιδικία,  καταδικάζουμε το μοντέλο που εξέθρεψε στη Νομαρχία Ιωαννίνων. Είναι το ίδιο μοντέλο που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την πτώχευση. Αυτόν το  τρόπο διακυβέρνησης, της αδιαφάνειας, του βολέματος, του νόμιμου και ηθικού, ο ίδιος ο Ηπειρωτικός λαός θα τον καταδικάσει με την ψήφο του στις εκλογές. Για να γίνει η Κυριακή στις 7 Νοέμβρη αφετηρία μίας νέας σελίδας ιστορίας για όλη την Ήπειρο» επεσήμανε ο κ. Αργύρης.

«Κάθε μέρα όπου και αν πηγαίνουμε, μέχρι την ημέρα των εκλογών υπογράφουμε με τους Ηπειρώτες παντού, στα Γιάννενα, στην Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα ένα συμβόλαιο τιμής. Θα το τηρήσουμε μέχρι κεραίας.  Κάθε στιγμή το ποτάμι μεγαλώνει και γίνεται ποτάμι δημιουργίας και νίκης. Νίκη της Ηπείρου και των Ηπειρωτών» κατέληξε ο κ. Αργύρης.Περιοδεία Β. Αργύρη στην Πράμαντα και Άγναντα:

Στα Τζουμέρκα περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους αντιπεριφερειάρχες, κ. Χρίστο Παπαβρανούση (Ιωαννίνων) και Κώστα Μπόβολο (Άρτας) καθώς και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης “Ήπειρος – Τόπος να ζεις”. Κύριοι σταθμοί της περιοδείας του ήταν οι τοπικές κοινότητες Άγναντα και Πράμαντα, όπου είχε μία εγκάρδια συνομιλία με τους κατοίκους.

Κατά τον διάλογο και την συζήτηση πάνω στα μεγάλα ζητήματα της περιοχής,  ο κ. Αργύρης στάθηκε ιδιαίτερα στο βάρος που δίνει η παράταξη «Ήπειρος τόπος να ζεις» της οποίας ηγείται, στην ανάπτυξη των ορεινών όγκων και τον σημαντικό ρόλο που έχει η περιοχή των ορεινών Τζουμέρκων στην συνολική και ισόρροπη ανάπτυξη της Ηπείρου.

Ο κ. Αργύρης τόνισε την ανάγκη άμεσης και ασφαλής οδικής πρόσβασης με τους μεγάλους οδικούς άξονες, ως απαραίτητη προϋπόθεση της διευκόλυνσης της αναπτυξιακής πορείας σε όλους τους τομείς, τουρισμό, επιχειρηματικότητα, κτηνοτροφία, ποιότητα ζωής.

Παράλληλα ο κ. Αργύρης παρουσίασε διεξοδικά το πρόγραμμα της παράταξης “Ήπειρος – Τόπος να ζεις” δηλώνοντας χαρακτηριστικά :

«Το πρόγραμμά μας, είναι συμφωνία μαζί σας. Είναι ο λόγος και η δέσμευσή μας. Κρίνετέ το αυστηρά και με βάση αυτό αξιολογείστε μας. Το ψηφοδέλτιό μας στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι με γνώση, με εμπειρία, με αγώνες, με αποφασιστικότητα, θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό να το κάνουν πράξη. Για να κάνουμε τα Τζουμέρκα, την Πράμαντα, την Άγναντα και όλα τα χωριά πραγματικούς  τόπους ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ. Η νίκη της παράταξής μας θα είναι και νίκη όλων των Ηπειρωτών. Νίκη της Ηπείρου» τόνισε  ο κ. Αργύρης.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply