Επικοινωνία Θ. Οικονόμου με Σταυρακάκη

Με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Γ. Σταυρακάκη, επικοινώνησε ο Θανάσης Οικονόμου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη κλιμακίου Ευρωβουλευτών στα Γιάννενα.

Κατά την επικοινωνία, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το νέο Κανονισμό για την πολιτική συνοχή που θα συναποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, υπό το γενικότερο πρίσμα των μέτρων για τη δημοσιονομική σταθεροποίηση της Ελλάδας.

Όπως επισημάνθηκε, μετά την πρόσφατη απάντηση της Κομισιόν στην ελληνική πρόταση για μείωση της εθνικής συμμετοχής στη χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ, η ανάλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την Περιφερειακή Ανάπτυξη αποτελεί εξαιρετικά κρίσιμη παράμετρο για την καλύτερη δυνατή έκβαση του μεγάλου εθνικού αγώνα που δίνει αυτή την περίοδο η χώρα μας.

Τονίστηκε δε, ότι ο στόχος της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας είναι ταυτόσημος με την Περιφερειακή Ανάπτυξη, η οποία ιδιαίτερα σήμερα, εξαρτάται από τη συμπαράσταση και τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην ελληνική περιφέρεια δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα προσαρμογής. Την ίδια ώρα «είναι πλέον σαφές πως οι διεθνείς συνθήκες, αλλά και όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα διαλύουν κάθε ψευδαίσθηση ότι μόνοι μας, η κάθε χώρα ξεχωριστά, μπορεί να τα καταφέρει».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Θανάσης Οικονόμου ενημέρωσε τον κ. Σταυρακάκη ότι θα καταθέσει στην Αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα υπόμνημα με προτάσεις που αφορούν τόσο τα ζητήματα της ευρύτερης περιφερειακής ανάπτυξης, όσο και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν προτεραιότητες για τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες της Ηπείρου. Το υπόμνημα θα κοινοποιηθεί και στις πολιτικές αρχές της Ηπείρου.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply