Επίσκεψη Χ. Μαντά σε επιχειρήσεις και δομές του Δήμου Ιωαννιτών

ΣΥΡΙΖΑΑντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά επισκέφθηκε την Δευτέρα 3/6/2013 υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών και συγκεκριμένα το Εργοτάξιο, το Πνευματικό Κέντρο και τον ΟΚΠΑΠΑ. Στο Εργοτάξιο και το Πνευματικό Κέντρο έγινε συζήτηση με τους εργαζόμενους αυτών των φορέων και στο ΟΚΠΑΠΑ ενημερωτική συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού κ. Φ. Τσουμάνη.

Ο Χ. Μαντάς τόνισε στις παρεμβάσεις του τα παρακάτω:

«Η τρικομματική κοινοπραξία έχει υπογράψει και υλοποιεί το μνημόνιο της κοινωνικής καταστροφής και του ξεπουλήματος της χώρας. Στο στόχαστρο του πογκρόμ των απολύσεων βρίσκονται και οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ και ιδιαίτερα στα ΝΠΙΔ. Στο στόχαστρο βρίσκονται οι λειτουργίες των ΟΤΑ, στο στόχαστρο βρίσκονται οι κοινωνικές και οι άλλες υπηρεσίες των Δήμων , η καθαριότητα και το νερό ώστε όλα να παραδοθούν στους ιδιώτες.

Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους κάτω από τη συνεχή απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι κινητοποιήσεις τους με εισαγγελικές παρεμβάσεις και καταγραφή των εργαζομένων που δίκαια κινητοποιούνται. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Χρειάζεται άμεσα να ενταθούν οι προσπάθειες για ένα κοινό μέτωπο που να σταματήσει την καταστροφή και την πορεία προς την ιδιωτικοποίηση των δομών της ΤΑ. Να μπει φραγμός στα σχέδια για μαζικές απολύσεις.

Χρειάζεται ένα παλλαϊκό μέτωπο ώστε να ανατραπεί η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής. Οι εξαγγελίες των υποτελών του μνημονίου, ότι δήθεν εργάζονται για τον εξορθολογισμό και την εξυγίανση των ΟΤΑ είναι απολύτως υποκριτική και επιχειρεί να κρύψει το σχέδιό τους για τη διάλυση των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών και την πρόθεσή τους να φέρουν τους εργαζόμενους σε αντιπαλότητα με σκοπό να τους διαιρέσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και στο θεσμικό και στο κινηματικό επίπεδο ώστε να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα αγωνιστεί ώστε ο λαός μας μαζί με όλους τους λαούς της Ευρώπης που εξεγείρονται να ανατρέψει τη λιτότητα και τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές».

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply